Пролетер жели победу против Спартака:Офанзивом на „Плаве голубове“

Фудбалери Пролетера доживели су у прошлом колу у Шапцу ненадани пораз.
lopta
Фото: pixabay.com

По приказаној игри заслужили много више, али је сплет непредвиђених околности утицао да се надмоћна игра не резултује барем бодом. Показао је меч са Мачвом да чета са Слане баре бодове неосваја против слабијих и ниже пласираних екипа.

Сутра од 14 часова на Карађорђу дочекују Спартак.

- Кризу резултата са екипама из доњег дела табеле наставили смо и у Шапцу, једноставно и поред прилика и теренске иницијативе нисмо успели, били трећим голом сурово кажњени присећа се Жигић.

Прилику да се бодовно и резултатски искупе новосађани имају против Спартака. Јесенас су у Суботици славили (2:1).

- „Плави голубови“ нас увек посебно мотивишу обзиром да се ради о квалитетном саставу који одличне партије пружа у Новом Саду. Протеклих дана имали смо довољно времена да се престројимо на боље, сагледамо све ситуације које су допринеле последњим неуспесима. Оно што је најважније играчи су самокритички  и реално оценили игре са великим оптимизмом и жељом да против Спартака грешке сведу на најмању могућу меру и чистиг глава уђу у утакмицу са једном једином намером да победе.

За разлику од Пролетера који је имао довољно времена за анализу и тренинге суботичани су одиграли меч Купа са Војводином, и изгубили.

- Не сматрам да би благи умор противника могао да буде одлучујући фактор за резултат који очекујемо. Једноставно морамо запети из петиних жила, поновити приступ  утакмици као са Радничким. Момци су схватили важност меча и обећали да после ремија са Златибором и пораза од Металца нема више распродаје бодова на Карађорђу јасан је Жигић.

Стратег Пролетера најављује неке измене у односу на састав из Шапца.

- Искрен да будем нисам био задовољан игром појединаца.  Састав ће претрпети неке измене. У тим се после казне враћа Бранислав Милошевић. И имењај капитен Јовановић потпуно се опоравио па ће предводити другове у веома важном мечу у борби за што бољи пласман. Бодови против једног од конкурената  за пету позицију  вредели би двоструко примакли би се конкуренту на само бод истакао је на крају Жигић.

Утакмицу са Спартаком због повреде ће пропустити Јоковић, а тим који би могао да истрчи изгледао би: Васиљевић, Милошевић, Марјановић, Леандро, Ковачевић, Јовановић, Илић, Митровић, Томовић, Живојиновић и Ивановић

М. Поповић    

EUR/RSD 117.5737
Најновије вести