Пикси: Митровић и даље неизвестан, желимо победу у Даблину

ДАБЛИН: Још увек не знамо да ли ће Александар Митровић играти сутра. Имамо још један дан, сачекаћемо и донети одлуку. Ако се буде добро осећао и ако се доктор буде сложио конкурисаће за тим, али имајући у виду природу његове повреде, врло је неизвесно хоће ли играти, изјавио је вечерас селектор фудбалске репрезентације Србије Драган Стојковић Пикси.
piksi
Фото: Tanjug/S. Aćimović, arhiva
Он је на конференцији за медије, уочи сутрашњег меча са Ирском у квалификацијама за Мундијал у Катару, истакао да је Митровић велики професионалац, на чудесан начин посвећен свом послу и да је његов највећи квалитет што стално ради за тим.
"А можда је тајна у томе што сам ја добар и што је Митровић коначно нашао правог тренера", нашалио се Стојковић након питања једног ирског новинара зашто Митровић, стрелац седам голова у квалификацијама, пружа тако добре партије у последње време.
Митровић је на утакмици против Луксембурга у суботу добио ударац у јагодичну кост, али је вечерас тренирао у Даблину, међутим, због повреде није тренирао повратник у национални тим Матија Настасић.
Селектор Србије рекао је да гостовање у Даблину није лако ни за једну репрезентацију, али да је његов тим у сваком случају дошао по нова три бода.
"Желимо да победимо, али је за мене још важнији начин на који ћемо то да учинимо. Дакле, стил игре. Приоритет је да играмо леп фудбал, да наставимо са нападачком игром. Знамо да ће бити веома тешка утакмица, али даћемо све од себе да освојимо нова три бода и направимо још један корак ка Светском првенству. Познат ми је менталитет Републике Ирске, то је екипа која никада не одустаје од свог циља. Веома су концентрисани, озбиљни, респектују тактицке замисли свог селектора. Желеће да докажу да заслужују више бодова, али суштина је да ми будемо на нашем нивоу и неће бити бојазни за коначан резултат”.
Стојковић је додао и да га радује чињеница да репрезентативци Србије без проблема прихватају његову фудбалску филозофију.
”Нисмо пуно славили после Луксембурга. Одмах смо се окренули и фокусирали на наредног противника. Ако хоћемо да наставимо наш сан о Катару 2022, морамо да победимо у Даблину”, поручио је Стојковић.
Утакмица између Ирске и Србије игра се сутра од 20.45 сати.
EUR/RSD 117.3529
Најновије вести