Никола Чумић потписао трогодишњи уговор с Војводином

НОВИ САД: Досадашњи фудбалер Олимпијакоса Никола Чумић потписао је трогодишњи уговор с Војводином, саопштио је новосадски клуб.
n
Фото: fkvojvodina.rs

Председник Војводине Драгољуб Збиљић захвалио се руководству Олимпијакоса и честитао Чумићу на трансферу у новосадски клуб.

Ово је велики дан за нас, јер је овај трансфер доказ да немогуће може да постане могуће ако довољно желите. У наше редове је дошло велико име и част нам је што је Чумић нови члан Војводине. Такође, желим овом приликом да се захвалим управи Олимпијакоса на челу са председником Маринакисом, који је показао да поштује наш клуб и да има високо мишљење о нашем новом пројекту. Чумићу желим много среће, да нам помогне у остваривању наших циљева. После свега што смо урадили до сада, заиста мислим да је за нас само небо граница, поручио је Збиљић.

Чумић је рођен у Ужицу, 20. новембра 1998. године. Он је поникао у Слободи, из које је преко Металца стигао до нишког Радничког. Чумић је затим дошао у Олимпијакос, али није имао значајну минутажу у грчком клуб због чега је ишао на позајмице у Спортинг из Хихона и швајцарски Луцерен. Он је углавном играо као крилни нападач, али може да наступи на више позиција.

Јако сам срећан што сам обукао дрес Војводине, пре свега желим да се захвалим председнику Драгољубу Збиљићу и спортском директору Марку Јовановићу на указаном поверењу. Преговори су били дуги, али смо на крају успели да пронађемо договор са Олимпијакосом и да коначно постанем члан Војводине. Свидео ми се нови пројекат Војводине, цео град је стао иза клуба и очекујем да ове сезоне будемо у врху. Дошао сам овде да помогнем и да дам све од себе да се следеће године у Новом Саду играју европске утакмице. Потпуно сам спреман, одрадио сам припреме са Олимпијакосом, наравно, недостају ми такмичарске утакмице, али физички се осећам одлично. Након разговора са тренером видећемо да ли ћу бити у конкуренцији за недељни меч против Вождовца, рекао је Чумић, који ће носити дрес са бројем 24.

Чумић је осмо појачање Војводине. У новосадски клуб су у летњем прелазном року стигли Лазар Царевић, Мамаду Траоре, Радомир Милосављевић, Ив Барај, Филип Малбашић, Урош Николић и Немања Николић.

EUR/RSD 117.3358
Најновије вести