Митар Чуковић се преселио у Крушевац: Слана бара остаће у срцу

Након две успешне сезоне у Пролетеру у којима је дао велики допринос најпре уласку у суперлигашко фудбалско друштво, а потом пласману у плеј оф и освојеном 7. месту поуздани спољни леви Митар Чуковић напустио је редове чете са Слане баре.
Mitar Cukovic
Фото: Митар Ћуковић, фото: ФК Пролетер

- Период у Пролетеру остаће упамћен само по успесима, обзиром да сам био актер историје  клуба. Дисали смо као једна породица, стручно вођени прво од тренера Говедарице, па Церовића, Ванића и Радојичића и помоћника од којих сам много научио, одиграо две незаборавне сезоне које ћу дуго памтити. Да све буде потаман потрудила се и управа  на челу са Гораном Антићем и квалитетан играчки кадар - објашњава Чуковић.

Као прави професионалац дошао је на прву прозивку Пролетера да се поздрави са  свима у клубу у коме је играчки напредовао.

- Истекао ми је уговор, било је речи и о продужетку обзиром да је све било више него коректно. Међутим, преовладала је жеља за одласком. Бившем клубу желим све најбоље, а ја се окрећем новим обавезама.

Као нови клуб продорног левог спољнег помињала се Младост из Лучана.

- Заједно са људима који брину о мојој каријери на челу са Драганом Супићем прва опција за одлазак била је Младост из Лучана. Тренер Нешко Миловановић желео је да ме види у редовима, међутим дан пре одласка на потпис неке ствари су се искомпликовале, па је све пало у воду.

Није Чуковић много чекао на позив за промену средине. Да се добар глас далеко чује је интерес Напретка из Крушевца па је Чуковић променио правац и завршио посао у Лазаревом граду.,

- Све око мога новог клуба завршило се на најбочљи могући начин. Контактирали су ме људи из Напретка на челу са председником Марком Мишковићем. У неколико наврата пратили су моје игре поготово у Новом Саду и Крушевцу у којима сам оставио одличан утисак. Брзо смо се договорили око услова. Пресрећан сам што ћу у наредној сезони играти за Напредак. Крушевац је град фудбала. Најватренији навијачи  „Јакузе“ приредили су ми топао дочек, наравно и управа, стручни штаб и саиграчи. Осећао сам се као да сам већ дужи период у клубу, а прошло је тек неколико дана. Нисам погрешио одабиру, где ћу наставити каријеру, обзиром на амбициозног шефа струке Предрага Рогана, високе амбиције које клуб гаји у првенству и купу - задовољно ће Чуковић.

М. Поповић    

EUR/RSD 117.5668
Најновије вести