Куп Србије: Симић одбранио три пенала и одвео Вошу у осмину финала

БЕОГРАД: Фудбалери Војводине пласирали су се у осмину финала купа пошто су бољим извођењем једанаестераца елиминисали Графичар.
2
Фото: Дневник/ Филип Бакић, илустрација

Херој Новосађана био је Никола Симић који је зауставио сва три шута Београђана са беле тачке.

Већ на самом почетку Графичар је извео добру акцију, на концу је шутирао Николашевић а Никола Симић одбранио. Домаћи су имали иницијативу, били бољи ривал. До шеснаестерца Војводине су стизали али не и до великих прилика. Уз то су и добро стајали на терени и нису дозвољавали Воши да развије игру.

Блок домаћих пробијен је тек у 25. минуту када је Урош Николић имао велику прилику али погодио само у главу противничког играча. Након тога Војводина је преузела иницијативу али је није валоризовала.

Наставак је почео вођством Графичара. Стрелац је био Јован Митуљикић, на пас са леве стране Кнежевића. Војводина је потом додала гас па је Урош Николић имао прилику али је изблокиран. Живнула је чета Милана Раставца уласком у игру Чумића и Немање Николића.

Ипак, прву велику прилику имали су домаћи, преко Николашевића али овај је изблокиран. Закувало се па је Воша могла да изједначи али је шут Милосављевића неко од ,,графоса“ спречио да заврши у мрежи. На другој страни истакао се голман Никола Симић у дуелу ,,један на један“ са Кнежевићем.

Велику шансу да изједначи Војводина је имала преко Чумића чији шут је зауставио Манојловић. Што није успела тада екипа Милана Раставца јесте нешто касније када је управо крини нападач искоса сместио лопту у мрежу.

Приступило се извођењу једанаестераца. Код њих су били успешнији фудбалери Војводине јер је Никола Симић зауставио сва три шута играча Графичара, док су Новосађани сва три пута погађали.

И. Лазаревић

Графичар – Војводина 1:1 (0:0) пеналима: 1:4

БЕОГРАД: стадион ,,Рајко Митић“, гледалаца: 500. Судија: Делибашић (Врбас). Стрелци: Ј. Митуљикић у 48. за Графичар а Чумић у 86. минуту за Војводину. Жути картони: Николашевић, Васиљевић (Графичар) а Милосављевић, Лазаревић (Војводина).

ГРАФИЧАР: Манојловић 6,5, Кнежевић 7,5, Васиљевић 6, Ђурић 6,5 (Бубањ 6), Н. Митуљикић (Петровић 6), Ј. Митуљикић 7 (Бајић 6), Николашевић 6,5 (Мекензи 6), Лазић 6, Фал 6, Јовановић 6,5, Ибањез 6 (Радојевић 6).

ВОЈВОДИНА: Н. Симић 8,5, Траоре 6, Милосављевић 6 (Барај 6,5), Топић (Зукић), Јеличић 6 (Буснић 6), Антонијевић 6,5, У. Николић 6,5, В. Симић 6,5 (Чумић 7), Малбашић 6, Лазаревић 6, Кабић 6 (Н. Николић 6,5).

EUR/RSD 117.3269
Најновије вести