И Суботичани и Тополчани најављују победу 

Паузу у првенству фудбалери  Спартака добро су искористили, попунили су “моторе” и спремно очекују данашњи дерби сусрет са комшпијама ТСЦ - ом из Бачке Тополе.
2
Фото: ФК ТСЦ

 “Плави голубови” после нешто слабијег старта одиграли су неколико добрих мечева и после седам кола сакупили чак 11 бодова и тренутно су на високом шестом месту. .

- Задовољан сам игром и тренутним пласманом.  Екипа се  стабилизовала, играмо квалитетно и добро -  каже шеф стручног штаба Владимир Буач.

У току паузе дошло је до промене у играчком кадру Спартака, Суботичани су успели да ангажују двојицу квалитетних играча.

-  Мало смо каснили са довођењем играча, а од повреде се опоравио и Миле Савковић.  Стигли су Немања Михајловић и Андреј Богичевић а када се они спреме бићемо јачи. Данас  Суботичани дочекују екипу ТСЦ.

- Биће то прави празник фудбала, окршај који ће привући доста гледалаца. Тополчани играју  нападачки фудбал, у самом су врху табеле,  биће то сигурно тешка утакмица и шрави изазов за све нас. Не плашимо се. Уколико одиграмо приближно као у Сурдулици сигуран сам да ћемо освојити нове бодове. каже тренер Буач.

Тополчани су у паузи првенства отворили нови стадион и победили мађарског шампиона Ференцварош (2 :1),а пре неколико дана ангажовали су и искусног штопера Слободана Рајковића , бившег репрезентативца, који ће попунити рупе у одбрани. Наиме на почетку сезоне се повредио Бабић,а потом су из строја испали и Чалушић и Леандро. ,

- Добро смо искористили паузу- објашњава шеф стручног штаба Спартака Младен Крстајић. -  Очекује нас неугодно гостовање у Суботици. Спартак са Буачем игра веома атрактиван фудбал, на гол више, као и ми. Биће то сигурно лепа утакмица. Суботичани имају  неколико сјајних индивидуалаца као што су Срећковић и Тувегyић који једним потезом могу да реше утакмицу. За нас најважније да наставимо континуитет освајања бодова. Идемо у Суботицу да се надигравамо и не кријемо да желимо победу, која би нас учврстила у врху.    

С. Стојиљковић

EUR/RSD 117.2737
Најновије вести