Фудбалери Војводине спремни да први пут у суперлигашким окршајима савладају Тополчане

Од када је ТСЦ ушао у Суперлигу фудбалери Војводине нису успели да у званичним утакмицама забележе победу.
Mirko Topic
Фото: Мирко Топић, фото: Ј. Грлић

Момци са севера Бачке су два пута славили и два сусрета одиграли нерешено с црвено-белима, па је извесно да, ако ни због чега другог,  улога благог фаворита и пред данашње одмеравање снага припада екипи тренера Младена Крстајића. Наравно, старо је правило да су традиције било које врсте ту да би се, између осталог, и рушиле, а чета шефа стручног штаба Славољуба Ђорђевића жели да настави серију победа и начини нови корак ка врху табеле. Због тога је сусрет у Арени може да понесе епитет дербија кола.

- Очекује нас сусрет са веома квалитетним ривалом – рекао је Вељко Симић, најбољи стрелац и један од најбољих играча Војводине у овој сезони. - Обе екипе имају изражене амбиције да буду у врху домаћег фудбала и желе да се пласирају у европску конкуренцију. Што се нас тиче, поред такмичарског набоја који оваква утакмица собом доноси, биће нам задовољство да играмо на новом стадиону у Бачкој Тополи и верујем да ће дуел да оправда назив војвођанског, али и дербија читавог кола. Коначно смо ушли у жељени ритам, изашли смо на добар пут и потребно нам је да наставимо да побеђујемо, како бисмо се до краја јесени нашли у врху табеле, где је, по мени, Војводини и место.


Могући састав

Војводина би у Бачкој Тополи могла да истрчи у овом саставу: Н. Симић, Бјековић, Копитовић, Стевановић, Ђорђевић, Максимовић (Буснић), Топић, Вукадиновић, В. Симић, Човић, Бастајић.


Тренер Славољуб Ђорђевић не крије да је све задовољнији оним што екипа показује на терену, истичући да га то храбри и пред сусрет у Тополи.

- Задовољан сам, наравно, када побеђујемо, али мораћемо неке ствари да исправимо у односу на претходне сусрете – нагласио је Ђорђевић.- Када то кажем, мислим на чињеницу да примамо голове из контри, што нам се десило у Суботици, а сличне ситуације имали смо и против Металца. Те грешке, уколико желимо да останемо на победничком путу, мораћемо да коригујемо и исправимо. Евидентно је да ће ТСЦ  додатни мотив моћи да пронађе у чињеници да игра на свом новом стадиону, пред својим навијачима и у свом граду, али знам да ћемо велику жељу да наставимо серију коју смо почели против Радника и наставили у дуелу с Колубаром имати и ми. Војводђански дерби неминовно доноси и неизвесност, састају се две добре екипе, а ми ћемо да покушамо да одиграмо храбро и јако и да на тај начин стигнемо до зацртаног циља.

У  црвено-белом табору повређених и суспендованих играча нема, па ће све расположиве снаге бити на располагању стручном штабу.

- На мање проблеме после сусрета с Лазаревчанима пожалили су се Новица Максимовић и Стефан Ђорђевић, али очекујем да ће ми обојица бити на располагању. Имамо разлога да будемо оптимисти и учинићемо све што је до нас да савладамо противника којег веома поштујемо – додао је  Ђорђевић.

Утакмицу преноси ТВ Арена спорт,а главни судија је Ненад Минаковић из Новог Сада.

А. Предојевић

EUR/RSD 117.5811
Најновије вести