ТСЦ дочекује Пролетер: Победа за врх табеле

СЕНТА: Фудбалери ТСЦ-а данас дочекују екипу Пролетера, екипа која је за њих изузетно неугодан ривал. Међути, Тополчани су уверени да ће остварити победу и да ће направити  још један корак ка врху табеле.
f
Фото: Momenat s utakmice između Proletera i TSC-a u Novom Sadu

Помоћни тренер Стефан Јанковић  је реако да је екипа током паузе радила добро и да је имала  по два тренинга дневно те да  су играчи, без обзира што дужи временски период радили без шефа струке Младена Крстајића, који се опорављао од коронавируса  добро одговорили на све захтеве током тренинга.

-  Дочекујемо екипу Пролетера, која у односу на први део сезоне игра променљиво, више немају континуитет какав су имали на јесен. Чини ми се да су у претходне три утакмице примили преко 10 голова у гостима,  а ми ћемо покушати да искористимо  њихову тренутну слабост. Наравно, ми противника поштујемо као екипу, није спорно да имају индивидуални квалитет, али ми увек идемо на победу -  рекао је Јанковић.

Он је нагласио и да се екипа добро припремила и анализирала противника тако да га спремно дочекује и додао 

- Веома смо задовољни игром у претходном  периоду, као и освојеним бодовима. Циљ нам је да остваримо што већи број победа, крај сезоне се приближава, а нама није свеједно које место ћемо заузети на табели. Имамо велике амбиције и идемо на победу.

Везни играч Дејан Милићевић је истакао да ТСЦ очекује занимљива утакмица против екипе Пролетера која је увек незгодан противник.

- У првом делу првенства су нас победили са 1:0 и време је да им се реванширамо за тај меч. Имали смо паузу од десетак дана и освежили смо екипу. Добро смо тренирали и спремни смо за окршај. Надам се доброј игри и победи и новим бодовима - рекао је Милићевић.  

Утакмица ФК ТСЦ – Пролетер играће се данас од 17 сати  на стадиону у Сенти. Иако тренер  Младен Кртајић дуго није био са екипом, неће бити пуно  промена у тиму  ТСЦ -а очекује се да ће Тополчани меч започети у следећем саставу: Филиповић, Петковић, Антонић (Бабић), Дамјановић, Петровић, Томановић, Милићевић, бањац,  Станојев, Зец и Лукић.

Очекивање Сланобараца: Традиција није неважна

За фудбалере Пролетера пауза је дошла у прави час,  после пораза од Новог Пазара (0:5), најубедљивијег  откако се такмиче у елити.        

- Играчи су имали времена за одмор, а онда смо се окренули тренизима. После три гостовања и исто толико пораза, од Црвене звезде, Мачве и Новог Пазара, себе смо довели у не баш пријатну ситуацију из које ћемо, сигуран сам, изаћи. Играчи добро тренирају, међусобно су одиграли квалитетну утакмицу, што ме радује и охрбарује  - каже тренер Бранко  Жигић.      

Данас Сланобарци гостују у Сенти, где ником није лако да  освоји бодове. Јесенас је на “Карађорђу” Пролетер победио ТСЦ.   

-  Традиционално добро играмо у Сенти, што није неважно, у прошлој сезони одиграли смо нерешено (1:1) и сматрам били тада ближи победи. Доста играча се међусобно познају,међу екипама нема тајни, па ће одлучивати нијансе и дисциплина на терену. Ми морамо да вратимо пољујано самопоуздање. Знамо да неће бити лако  да стигнемо до жељеног резултата с обзиром на квалитет ривала, али се уздамо и у чињеницу да играмо добро против јаких екипа, у које убрајам и ТСЦ .   

Жигић за гостовање у Сенти није сигуран да може да рачуна на недовољно опорављеног Бранислава Милошевића, док су остали играчи здрави и спремни за надметање са домаћином.     

- Предвиђам интересантну утакмицу, ми верујемо да можемо да се супроставимо веома доброј домаћој екипи и да великим трудом и борбом стигнемо до жељеног резултата – поручио је Жигић.       Тренер Жигић није саопштио стартере, амогући састав је овај: Васиљвић, Јанковић, Марјановић, Башановић, Ковачевић, Јовановић, Пејић, Митровић, Томовић, Живојиновић и Миросављев.

Г.К. и М. Поповић

EUR/RSD 117.5807
Најновије вести