Фудбалери ТСЦ-а данас у Сенти играју квалификациону утакмицу за Лигу Европе са екипом ФСЦБ

Фудбалери ТСЦ -а данас у Сенти играју најзначајнију утакмицу у својој историји.
tsc
Фото: ФК ТСЦ

У другом колу квалификација за Лигу Европе дочекују најпознатију и најтрофејнију екипу Румуније, тим ФСЦБ (бивша Стеауа).  На дебију на европској сцени Тополчани су у Молдавији победили Петрокуб (2:0), па се надају да ће и у окршају са румунским великаном достојно репрезентовати српски фудбал. Неколико везаних пораза у нашем првенству нису уздрмали екипу јер је  била фокусирана на квалификацијама за Лигу Европе.

- Спремни дочекујујемо  утакмицу против велике Стеауе, једног од највећих клубова на Балкану. Ако желимо да их победимо  морамо да играмо много боље него у првенственим утакмицама, да будемо много концентрисанији, агресивнији и храбрији. Свесни смо значаја утакмице и  надамо се да можемо да приредимо изненађење - каже тренер Золтан Сабо. Тополчани су добро снимоли данашњег ривала. 


Коронавирус напао Румуне

Експедиција ФЦСБ у Сенту је стигла готово без комплетног стручног штаба и стуба одбране Мирона. Коронавирусом заражени су, поред Мирона, главни тренер Антон Петреа и петорица чланова стручног штаба( кондиционални тренери Томас Нојберт, Хорее Кодореана,  физиотарапеут Сорин Кристоф,  видео аналитичар Богдан Стојка и тим менаџер Маријуш Јанулија). Екипу би данас требало да води Богдан Винтила, тренер резервног тима, међутим, сумња се да у експедицији Румуна има још заражених, што ће се знати непосредно пред утакмицу.  Иначе, ФСЦБ је  у трећем колу румунског првенства поражен од Волунтарија (1:2), уз доста бледу партију.


-  Добар су и квалитетан тим у којем сваки појединац дисциплиновано обавља своје задатке. Сматрам да су шансе пођеднаке, а да су уз нас наши навијача свакако би нам било куд и камо лакше да стигнемо до жељеног циља – казао је Сабо.

Капитен Саша Томановић је обећао велику борбеност, уз наду да ће стићи и победа.

- Утакмица са великом европском екипом је велики изазов за наш клуб. Очекује нас јако тешка утакмица из које би могли да изађемо као победници – нада се Томановић. Брзоноги Ђуро Зец се све боље сналази  на средини терена.

- Румуни су сигурно искуснији, квалитет им не мањака, а наша мала предност би могао да буде домаћи терен, без обзира што неће бити публике. Добро смо их анализирали, знамо њихове врлине и мане, па ако грешке сведемо на минимум и први постигнемо гол можемо да рачунамо на успех – поручио је Зец. Тренер Сабо једино не може да рачуна на Бориса Варгу (искључен у Киђшињецу) сви остали су спремни, с тим што штопер Скопљак има мањих проблема с повредом. Највероватнији састав ТСЦ-а: Филиповић, Бабић, Антонић, Милићевић (Скопљак), Поњевић, Тумбасевић, Томановић, Зец, Дуроњић, Силађи, Лукић.  Утакмицам између ТСЦ -а и ФЦСБ-а у Сенти почиње у 21 сат (пренос на РТС -у и на Арена спорту).

Г. Ковач

С. Стојиљковић

EUR/RSD 117.5731
Најновије вести