Фудбалери Младости ГАТ почели припреме

Окупљањем, састанком с управом и стручним штабом, а потом и првим тренингом, јуче су почеле припреме фудбалера Младости ГАТ.
2
Фото: Dnevnik.rs

Другопласирани тим на табели Прве лиге већ је претрпео доста промена у играчком кадру, што сведочи да су чланови руководства вредно радили током паузе и потрудили се да Новосађани у другом делу сезоне остану високо пласирани. И не само то: председник клуба Мирослав Кресовић је, обраћајући се играчима, истакао да је промењен такмичарски циљ, да је сада амбиција тима с Новог насеља да задржи садашње место и пласира се у Суперлигу Србије. На прозивци су биле и новајлије Миле Савковић, Бранимир Јочић, Милош Савановић, Алекса Милојевић и Дамјан Гојков.

- Дошао нам је одређени број новајлија, а реч је о играчима које смо, у договору са струком, и желели да видимо у нашој средини – подвукао је Кресовић. – Момцима који су на јако добар начин изнели терет јесењег дела првенства и остварили одличан резултат, још једном желим да честитам на томе, а новајлијама да поручим да су дошли у хомоген и стабилан колектив у којем се добро зна шта је чији део посла. Током прве две недеље тренираћемо у балон сали, као и на терену у Челареву, а онда нам, 4. фебруара, следи одлазак у Анталију, где ћемо имати одличне услове за рад. Још увек нисмо заокружили састав, радимо на довођењу још двојице-тројице фудбалера и тек онда ћемо бити комплетни и способни да се упустимо у отворену битку за пласман у елитни ранг.

Играче је поздравио и спортски директор Денис Малешевић, а онда им се обратио и шеф стручног штаба Љубомир Ристовски.

- У клубу смо створили одличну хемију и то нас је, између осталог, довело до друге позиције на табели – нагласио је Ристовски. – Желим да се још једном захвалим играчима који су нас напустили у протеклом периоду, а који су имали велику и важну улогу на том путу. Новајлије смо бирали по томе какви су фудбалери, али и, пре свега, какви су људи. Пред нама је напоран период свакодневног рада, тако мора да буде и не видим ни један разлог због којег се не бисмо упустили у борбу за улазак у Суперлигу. Пре одласка у Турску одиграћемо две контролне утакмице, а у Анталији нас чекају још четири сусрета с квалитетним и јаким ривалима. Надам се да ће повреде да вас мимоиђу, као и да ћемо сви да останемо здрави, а онда ћемо доћи у прилику и да остваримо оно што нам је наум. Ускоро ћемо, чули сте, да комплетирамо тим и сигуран сам да ће сваки од вас да пружи максимум како бисмо се радовали на крају првенства.

Јучерашњем окупљању присуствовало је 19 играча, а изостали су једино болесни Ненад Севић и новајлија Милијан Илић, чији је долазак очекиван у току дана.

        Текст и фото: А. Предојевић

Проф мр Власти…
16.01.2022 • 21:11
Велика честитка клупском менаџменту и струци који су јесенас освојили вицешампионско место у Првој лиги Србије. ВРЛО САМ ПОНОСАН НА СВОЈИХ ШЕСТ ПРОВЕДЕНИХ ГОДИНА У "МЛАДОСТИ ГАТ" (по три играчке и тренерске). Мом клубу са Новог насеља желим да у овој јубиларној години, када слави пола века постојања (1972-2022), оствари сан свих генерација које су биле део ње - ИСТОРИЈСКИ ПЛАСМАН У ПРЕМИЈЕР ЛИГУ СРБИЈЕ! Прославићемо га, уз окупљање свих - за памћење! Пуно поздрава из Будимпеште и Мађарске!
EUR/RSD 117.5607
Најновије вести