Фудбалери Младости ГАТ на припремама на Златибору

ЗЛАТИБОР: Јучерашњи прелеп дан на падинама Златибора, фудбалери Младости ГАТ искористили су да одраде два тренинга.
1
Фото: А. Предојевић

У преподневним сатима, на терену хотела „Палисад“, шеф стручног штаба Бранко Жигић и његови сарадници испланирали су и реализовали не баш лаке вежбе, али су их играчи, окупани знојем, до у танчине спровели у дело. 

На почетку је кондициони тренер Богдан Белегишанин водио део тренинга током којег су капитен Милош Миловановић и дружина радили вежбе које имају за циљ превенцију од повреда. Други део протекао је у знаку дружења с лоптом с лоптом, при којем су играчи вежбали на индивидуалном пасу, потом је на ред дошао рад по позицијама, а на крају су, на скраћеном терену, играли фудбал „девет на девет“. И поред врућине која је, из минута у минут, постајала све већа, као и комплексних захтева струке, момци су својски запели, па је комплетан тренинг заслужио јако добру оцену.

– Упркос, како сте и сами приметили, великој врућини, таман посла да смо одустајали од захтева тренера Жигића – рекао је поуздани десни бек Новосађана Душан Мијић. – Знамо због чега смо дошли на Златибор, чека нас старт у Суперлиги и желимо да га дочекамо максимално припремљени. Услови за рад, али и ниво услуге у хотелу „Златибор“, на највишем су нивоу, па нам остаје да се потрудимо и у дело спроведемо све оно што је пред нас постављено. Свесни смо ситуације у којој се налазимо, прва утакмица очекује нас већ 9. јула и желимо да сада напунимо батерије до врха.


Дуел с  Вождовцем под  знаком питања

За среду је заказана и прва утакмица Новосађана на златиборским припремама, а ривал би требала да им буде екипа Вождовца. Међутим, како сазнајемо, постоји могућност да до тог сусрета, ипак, не дође, а решење ове дилеме биће познато најкасније данас.


Јасно је да ће новосадском тиму бити потребно да доведе још неколико фудбалера у прелазном року и тако комплетира ростер.

– Сигурно је да у наредним данима очекујемо да постанемо све јачи и комплетнији. Надам се да ће то да уследи у што краћем року, како бисмо се наместили како треба и на тај начин увели сами себе у сезону на оптимални начин. Иако нас је доста играча напустило овог лета, окосница екипе остала је на окупу и убеђен сам да ћемо знати да сачувамо сјајну атмосферу у тиму, која је лане била један од наших заштитних знакова. Новајлије су прави момци, па већ видим да ћемо успети да очувамо одличну свлачионицу.

То значи да је Мијић, баш као и његови саборци, сигуран у то да ће „гатовци“ потпуно спремни, мотивисани и решени да наставе с успесима и као дебитанти у елити, бити већ од првог сусрета с Радником у Сурдулици.

– Наравно да то желимо и да нам је управо такав расплет један од приоритетних циљева. Имамо пред собом нешто што јако желимо да урадимо, као и намеру да квалитет докажемо и у најјачем рангу српског фудбала – поручио је Душан Мијић.

А. Предојевић

EUR/RSD 117.3357
Најновије вести