ФСС казнио Јагодину и Борац одузимањем по шест бодова

БЕОГРАД: Дисциплинска комисија Фудбалског савеза Србије (ФСС) казнила је фудбалске клубове Јагодину и Борац из Чачка због тога што су “својим чињењем угрозили и повредили интегритет утакмица“ Прве Лиге Србије са Трајалом, односно Железничаром.
Fudbalski savez Srbije foto FSS

Како је саопштено, на данашњој седници Дисциплинске комисије ФСС, којом је председавао Иван Николић, у вези са достављеним писаним информацијама од стране надлежних органа УЕФА против Јагодине и Борца, због тога што су својим чињењем угрозили и повредили интегритет фудбалских утакмица Прве Лиге Србије, оба клуба су кажњена новчано, али и одузимањем бодова.

"Јагодина се кажњава одузимањем шест бодова од оних које је освојио до изрицања ове казне и новчаном казном у износу од 6.000.000 динара, а Борац такође одузимањем шест бодова и новчано у износу од 4.000.000 динара", стоји у саопштењу.

Поред овога, Дисциплинска комисија ФСС донела је и одлуке о казнама због слабе организације, недозвољеног присуства гледалаца и непоштовања одредаба из ковид протокола о организацији утакмица, тако што је ФК Црвена звезда изречена новчана казна у износу од 700.000 динара због наведених пропуста на утакмици Суперлиге против Партизана.

Из истих разлога, кажњен је и Нови Пазар новчаном казном у износу од 500.000 динара, а у вези са организацијом утакмице и против ТСЦ.

libero
15.04.2021 • 18:40
znaci samo su ova dva tima ,,namestili,, rezultat i zato su i kaznjeni a njihovi protivnici u tim utakmicama ...? sta je sa njima bilo oni znaci nisu kaznjeni jer nisu ni ucestvovali u namestaljki ! ? !
EUR/RSD 117.5783
Најновије вести