Чумић са два гола донео победу Војводини

Војводина – Вождовац  2:1(0:0)
2
Фото: Дневник/ Филип Бакић

Војводина је победила Вождовац головима дебитата Чумића, али много више од статистичког податка о резултату, вредан је утисак да су играчи обеју екипа садржајем, са доста трчања, мноштвом акција и серијом повољних шанси оправдали епитет дербија 10. кола.

Серију шанси за утисак о фудбалском садржају изнад суперлигашког просека започео је Симић још у другом минуту, после асистенције Бјековића. Правовременом поставком Миловић је блокирао најбољег стрелца Војводине. Узвратили су потом гости у два наврата. Најпре је Ђуричић шутирао поред гола, да би потом Царевић зауствио лопту после шута Пантовића и избацио је у корнер.

У пребацивању тежишта игре с једног на други шеснаестерац, време до истека 30-ог минута Војводина је два пута била у позицији да голом одговори на подршку са трбина око 3.000 навијача. У 21. минуту Бјековић је потражио Симића испред Крунићевог гола и само је који центиметар недостајао па да се конструкција и материјализује.

Фото: Дневник/ Филип Бакић

Пет минута касније Бараје је освојио лопту на својој половини терена, упослио је Бјековића, овај је проследио до Николића, али уместо да акцију заврши шутем на гол, Николић је потражио Симића, али га није пронашао у гостујућем 16-ерцу.

Најбољу шансу у првом полувремену Вождовчани су пропустили после пола сата игре. У два наврата Царевић је спречио, најпре Вујановића, а потом и Пантовића, интервенцијама које дефинишу врхунску вредност Војводининог голмана. И у 41. минуту Царевић је ценио и оценио где ће лопта после Ђуришићевог слободног ударца. Пресекао је њену путању непосредно уз спој пречке са стативом.

Фото: Дневник/ Филип Бакић

Друго полувреме почело је у знаку иницијативе гостију и шута Ђуришића са 20 метара, опет са Царевићем у главној улози, када је вадио лопту испод пречке. Противнападном, после корнера Вождовца, узвратио је Симић, али је у завршници соло акције додао лопту иза Барајеа који га је пратио, да би само минут касније Симић пребацио гол из непосредне близине, из шансе равне оној у другом минуту.  

Конано, убедљивију игру у наставку, освежена уласком у игру Топића, Милетића и дебитанта Чумића, Војводина је материјализовала у 61. минуту. Кашитен Ђорђевић је, у свом стилу, убацио лопту с лева на ивицу петерца, акцију је пратио Чумић и дебитантски наступ у пола белом, пола у црвеном, оплеменио првенцем у новој средини.

Преднот Новосађана, међутим, анулирана је у 69. минуту ретко лепим поготком Бурмаза са 25 метара удаљености. Никола Симић, који је у 51. минуту заменио на голу повређеног Царевића, није успео да дохвати лопту испод саме пречке његовог гола. Који минут касније Траоре је спречио Бурмаза на пет метара од гола да резултат преокрене у корист гостију.

Тачку на боље издање у финишу, у интервалу надокнаде времена поставио је Чумић другим голом, за победу Војводине и за њен повратак на корак од водеће Црвене звезде.

Л.Бакмаз

 

НОВИ САД: Стадион Карађорђе, гледалаца 3.000, судија Милановић (Ћуприја), стрелци: Чумић у 61. и 90. минуту за Војводину, а Бурмаз у 69. завождовац, жути картони: Јеличић (Војводина), Мијаиловић, Вујановић, Бурмаз (Вождовац).

ВОЈВОДИНА: Царевић 7,5 (Н.Симић), Бјековић 7,5, Траоре 7,5, Милосављевић 6,5 (Милетић), Н.Николић 6,5, Ђорђевић 7, Јеличић 7, В.Симић 7, Буснић 6,5 (Топић 7), Кабић 6,5 (Чумић 8), Бараје 6,5 (У.Николић).

ВОЖДОВАЦ: Крунић 7, Дамјановић 6,5, Миловић 7, Вујановић 6,5 (Трифуновић), Мијаиловић 7,5, Пуртић 6,5 (Ајдиновић), Пантовић 7,5, Ђуришић 7 (Јочић), Ивезић 6,5, Хајдин 6,5, Бурмаз 7,5 (Теодоровић).

 

 

 

EUR/RSD 117.3358
Најновије вести