Земан постао члан Чешко-српске асоцијације

ПРАГ: Председник Чешке Републике Милош Земан је у својој канцеларији на Прашкој тврђави, уз присуство председника Чешко-српске асоцијације узајамне сарадње Радима Паненке, потписао своју пријаву за чланство у тој асоцијацији, објављено је на званичном сајту председника Чешке.
milos zeman
Фото: Tanjug/Predsedništvo Srbije

Председник републике је овим чином званично изразио подршку делатностима асоцијације у области развоја чешко-српских односа, који имају историјску традицију још од времена првог чехословачког председника Томаша Гарика Масарика.

Како се наводи, Милош Земан је већ дуже време познат по свом позитивном односу ка Србији и српском народу, а потпис пријаве за чланство у нашој асоцијацији схватамо као потврду ове тврдње.

Чешко-српска асоцијација узајамне сарадње на челу са председником Радимом Паненком и управним одбором, који чине Мариан Степановић и Катарина Буђевац, изражавају најдубљу захвалост господину председнику Земану за његову несебичну подршку, коју је нашој асоцијацији изразио усмено још пре почетка њеног постојања, а сада је и потврдио својим званичним потписом, наводи се.

Чешко-српска асоцијација узајамне сарадње је основана половином прошле године са циљем да пре свега помогне у развоју међусобних односа наших двеју држава Чешке и Србије на грађанском, друштвеном и економском институцијалном нивоу.

EUR/RSD 117.5235
Најновије вести