Вучић: "Торлак" ће бити међу најбољим фабрикама у Европи

БЕОГРАД: „Држава ће уложити 18 милиона евра у капацитете за пуњење и паковање вакцина у Институту "Торлак", као и 20 милиона евра за уређење просторија и обнову фасада, а ускоро ће "Торлак" производити и четворовалентне вакцине за грип”, најавио је данас председник Александар Вучић.
torlak laboratorija, Institut torlak
Фото: Институт „Торлак”

Он је данас разговарао са премијерком Аном Брнабић, министрима и стручним људима из области фармације и медицине, на којем је, како је објавио, донето неколико важних одлука.

"Држава ће да уложи 18 милиона евра у капацитете за пуњење, паковање вакцина. За паковање вакцина за грип, али и тетанус, дифтерију и вакцина против ковида 19. За наш ''Торлак''", поручио је Вучић у снимку објављеном на инстаграм профилу "Buducnostsrbije".

Он је навео и да ће 20 милиона евра бити издвојено за уређење просторија и обнову фасада, као и да ће бити уређени паркови и приступни путеви Институту.

Хоћемо да од "Торлака" направимо једну од најбољих фабрика вакцина у Европи, поручио је председник Србије.

"И најрадоснија вест, од данас покрећемо поступак, радимо бизнис план и улазимо у процес производње, и верујемо да ћемо за неколико месеци то да завршимо - четворовалентне вакцине за грип. Велике новости. Напред Торлак, напред Србија", поручио је Вучић.

Вучић сутра на тактичкој вежби "Одговор 2021"

На полигонима "Орешац" и "Пасуљанске ливаде" сутра ће бити одржана Здружена тактичка вежба са бојевим гађањем "Одговор 2021", којој ће присуствовати председник Александар Вучић.

Вучић ће најпре присуствовати приказу на полигону "Орешац" у 11 сати, а потом у 12.30 извођењу вежбе на полигону "Пасуљанске ливаде", најавила је прес служба председника Републике.

За сутрашњи "Одговор 2021" све је спремно, а јуче је одржана и генерална проба вежбе.

На полигону "Орешац" приказана је способност специјалних јединица војске и полиције за извођење противтерористичке акције и решавање талачке ситуације, док су на "Пасуљанским ливадама" су јединице Копнене војске, РВ и ПВО, Жандармерије и Хеликоптерске јединице МУП-а приказале поступке ојачане борбене групе у одбрани с преласком у напад.

Дејствовале су ловачка и бомбардерска авијација, хеликоптери и артиљеријско-ракетна средства противваздухопловне одбране а јединице Копнене војске приказале су маневар и ватрено дејство савремених оклопних борбених возила, средстава артиљерије и широк дијапазон пешадијског наоружања.

У завршници заједничке вежбе сутра ће више од 1.200 припадника Војске Србије и око 300 припадника полиције, на два полигона приказати део способности, увежбаности, ватрене моћи и садејства у решавању кризних ситуација.

EUR/RSD 117.5697
Најновије вести