Вучић Столтенбергу: Србија ничим није угрозила мир

БЕОГРАД: Председник Србије Александар Вучић данас је, у разговору са генералним секретаром НАТО-а Јенсом Столтенбергом, поводом ситуације на северу Косова и Метохије, истакао да Србија апсолутно ничим, ни једним јединим својим потезом, није прекршила ни Бриселски споразум, ни Резолуцију 1244, нити је на било који начин угрозила очување мира.
vucic
Фото: Tanjug/ T. Valič, arhiva

"Седам дана траје потпуна окупација оклопним возилима севера Косова и Метохије које спроводи Приштина и сви у међународној заједници ''громогласно ћуте'', нагласио је председник Србије у телефономском разговору са Столтенбергом поводом, како је генерални секретар НАТО рекао, забрињавајуће ситуације на северу Косова и Метохије.

"Ипак, сви су изненада забринути када на територорији централне Србије угледају српске хеликоптере и авионе, јер ваљда не би требало да постоје, или не би смели да полете док им Курти или неко из међународне заједнице то не одобри", истиче председник Вучић.

Он је напоменуо да Србија поштује све међународне споразуме које је потписала, и да ће се увек понашати одговорно и озбиљно, али Србија и даље пита кад креће формирање ЗСО и када ће Куртијеве оклопне јединице бити повучене са севера Косова и Метохије, наводи се у саопштењу председникове Службе за сарадњу с медијима.

На крају, уз захвалност генералном секретару Столтенбергу на коректном односу и жељи да саслуша српску страну, председник Вучић је поставио питање: Коју је то норму и међународни пропис Србија прекршила? Данас, јуче или било када?

Двојица саговорника договорили су да остану у сталном контакту због неопходности очувања мира и стабилности у целом региону, напомиње се у саопштењу.

EUR/RSD 117.4890
Најновије вести