Вучић се састао с амбасадором Боцан-Харченком

БЕОГРАД:  Председник Србије Александар Вучић примио је данас амбасадора Руске Федерације Александра Боцан-Харченка, који му је уручио писмо председника Владимира Путина, објављено је на Инстаграм профилу председника Вучића.
v
Фото: Tanjug (video)

"Поштовани господине председниче, Срдачно Вам честитам Нову годину и светли празник Божица. Са задовољством наглашавам да се у последње време сарадња измеду Руске Федерације и Републике Србије развијала узлазном путањом. Договори, постигнути током наших састанака у Београду и Сочију, отворили су нове перспективе билатералне сарадње у бројним правцима. Рачунам да ћемо и у наступајућој години наставити са конструктивним заједничким радом на добробит братских народа наших земаља. Очекујем Ваш долазак у Москву на обележавање 75-годишњице Победе у Великом отаџбинском рату. Желим Вама, Вашој породици и најближима добро здравље и успехе, а братском српском народу - мир и просперитет. С поштовањем, Владимир Путин", наводи се у Путиновом писму које је објављено на Инстаграм профилу председника Србије.

Председник Вучић и амбасадор Боцан-Харченко сагласили су се да измеду двеју земаља влада међусобно разумевање, што је резултат интензивног политичког дијалога на највишем нивоу.

Двојица саговорника су оценили да је година на измаку посебно знацајна за односе Србије и Русије, имајући у виду посете председника Путина и премијера Медведева Србији, посету председника Вучића Русији, као и састанак двојице председника током Форума лидера "Појас и пут" у Кини.

Амбасадор Боцан-Харченко је за следећу годину најавио посете и других руских званичника.

Председник Србије и руски амбасадор изразили су задовољство радом српско-руског Међувладиног комитета за трговину, економску и научно-техничку сарадњу и предлозима за нове заједничке пројекте, у исто време констатујући да се реализација текућих пројеката добро одвија, посебно у области инфраструктуре и енергетике, саопштено је после састанка.

Како се наводи, разговарали су и о регионалној ситуацији и питањима од глобалног значаја.

EUR/RSD 117.5668
Најновије вести