Вучић позвао Шапића на уједињење

БЕОГРАД: Лидер СНС Александар Вучић пренео је новинарима да је данас поднео предлог Председништву СНС, који је једногалсно прихваћен, да се формира радна група која ће кренути у разговоре са СПАС Александра Шапића око уједињавајња у једну политичКу странку.
Predsednik SNS Aleksandar Vučić Foto: Tanjug/video
Фото: Председник СНС Александар Вучић Фото: Танјуг/видео
"Ми ћемо упутити сутра позив Шапићу на разговоре и присуствоваћу лично том састанку и верујем да у наредних месец дана можемо да дођемо до уједињења у једну политичку опцију", рекао је Вучић.
 
Каже да не жели да се добија медијски простор тако што ће да буду подељени на 500 група, већ да одговорним приступом покушају да људима покажу снагу, а не шарениш и бућукуриш.
 
"То је за нас важно и ту прилазимо искрено и пуног срца, верујемо да тиме ширимо фронт слободарске и независне и суверене Србије. Ширимо фронт снага које су расположене за наставак великих и озбиљних промена у нашем друштву које могу да победе за будућност Србије и које могу да наставе онакв раст и просперитет и политику вакцина и око нових путева пруга и свега другог", рекао је Вучић.
 
Такође, казао је да су данас разговарали и о другим темама и заказали седницу ГО СНС, где ће говорити о новим кадровским решењима и на којој ће бити заказана скушптина странке која ће се одржати у октобру.
 
Време нам није савезник за решење питања КиМ
 
Време нам није савезник за решавање питања Косова и Метохије, поручио је вечерас председник Александар Вучић и додао да они који најављују тужбе за геноцид и прете захтевом за ратну одштету тиме јасно говоре да не желе дијалог.
 
Вучић је, на питање да ли нам је време савезник у решавању питања КиМ, кратко одговорио:
 
"Није. Сви мисле да јесте, али ја мислим да није".
 
Упитан да ли је могуће доћи до компромиса, док одређени центри моћи не само да подржавају Приштину већ је инструирају шта да ради, председник је истакао да се плаши да они они који најављују тужбе за геноцид и најављују захтеве за ратну одштету, јасно говоре да им није стало до дијалога.
 
"Они који причају сваки дан само о томе, а не би о Заједници српских општина, а реч је о разним међународним актерима и који кажу не смеју да се мењају границе, а, једине границе које би да мењају су границе Србије, само што неће то да назову тим именом... Таквима ћу сваког дана да одговарам", констатовао је Вучић.
 
Он је истакао и да је његово питање, када се каже да је то урађено због "хуманитарне катастрофе" - зар није била већа хуманитарна катастрофа у Авганистану, Сирији , Ираку, а ниједној од тих земаља нису мењане границе, већ само Србији.
 
"На то немате одговор... Морамо да се помиримо са тим да имамо двоструке аршине и различите стандарде. Имам храбрости да им то кажем у лице. Њихов одговор је увек тај - ''јесте, али ти, Александре, добро знаш шта је политика, колико је Србија мала, а ми велики и моћни...''. Одговор је да да све разумем, и онда гледа шта да извуче најбоље и највише за земљу...", рекао је Вучић.
 
У октобру представљање новог тима СНС за изборе 2022.
 
Председник СНС Александар Вучић најавио је данас да ће на скупштини те странке у октобру бити представљен нови тим за предстојеће изборе на више нивоа у пролеће 2022. године.
 
"Ми ћемо ћемо на скупштини странке, а до скупштине ћемо одржати и унутарстранчке изборе, и у октобру ћемо изаћи са новим тимом, који ћемо представити грађанима за предстојеће изборе на више нивоа који ће бити одржани на пролеће 2022. године", рекао је Вучић новинарима после седнице Председништва СНС.
 
О ситуацији, КиМ, економији; од петка на терену
 
Председник Александар Вучић пренео је да је на седници Председништва СНС било речи о политичкој ситуацији у којој се земља налази, питању КиМ, као и о економији и наставку вакцинације.
 
Разговарало се о свему на шта СНС може да утиче као најјача политичка партија на политичкој сцени, рекао је Вучић.
 
Он је најавио да ће већ од петка кренути на терен, међу грађане, по селима, како и се повећао број вакцинисаних.
 
"Ја сам као председник понудио, и то је прихваћено, идем ја, а затим ће и Ана Брнабић ићи, на терен по селима, да позивамо људе да узбразмо вакцинацију", рекао је Вучић.
 
Он је додао да је по питању броја вакцинисаних данас нешто боље него јуче.
 
"Верујем да ће сваки дан бити боље, јер је то услов за економски опоравак , да фирме раде и да стопом раста можемо да се такмичимо са најснажнијима", рекао је Вучић.
 
Пренео је и да је било речи о предстојећем дијалогу у Брислеу, чији се, каже, наставак очекује средином или крајем јуна.
 
"Упознао сам чланове са свим кроз шта смо прошли. Биће важних састанака у наредном периоду, на неке ће ићи премијерка, на неке ја, да представимо земљу на најбољи начин", рекао је Вучић.
 
Додао је и да ће се ускоро састати у Брислу са генералним секретаром НАТО Јенсом Столтенбергом.
 
Како иде борба за опстанак у лиги, боље да не гледају.
 
Председник Александар Вучић изразио је вечерас наду да ће Кризни штаб на сутрашњој седници донети одлуку о попуштању епидемиолошких мера.
 
Он је, иначе, и раније данас замолио Кризни штаб да размотри отварање угоститељских објеката без башти од петка.
 
Вучић је након седнице Председништва СНС, упитан о отварању стадиона, на којима је публика забрањена, одговорио:
 
"Да сачекамо још мало... И да будем искрен, како је кренула борба за опстанак у лиги, боље да људи не гледају ништа, од срамоте. И то ћемо морати да почистимо све. Тачка".
 
 
Нећу одступити, док дишем да се борим за Србију
 
Председник Србије Александар Вучић изјавио је вечерас да је један од снажних мотива који га држи на челу СНС је да пружи отпор онима који су рушили и пљачкали Србију.
 
Вучић је на конференцији за новинаре после седнице Председништва СНС то рекао одговарајући на питање Н1 ТВ шта је са најавом да ће поднети оставку на чело странке и ко би могао да буде његов најбољи наследник.
 
Навео је и да је један од разлога зашто није поднео оставку и неће, како је рекао, бар до страначке седнице скупштине је решеност да допринесе борби против криминалаца и тајкуна који су разарали земљу.
 
"Док ходам, постојим дишем борићу се против оних који су нашу земљу опљачкали, против тих којима сам постао мора", рекао је Вучић.
 
Наставићу таквом снагом, жестином борбеношћу и енергијом, поручио је, да покажем да Србија може да буде слобоодна и да не могу више да је пљачкају", рекао је Вучић.

Ђилас нема озбиљне захтеве, тражи фреквенције због профита

Вучић је изјавио да од лидера Странке слободе и правде Драгана Ђиласа и очекивао да у разговорима са европарламентарцима тражи националну фреквенцу за Н1 и Нову С, јер му то доноси профит, а не да поставља озбиљне захтеве попут измене закона.

Верујем да је народ све разумео. Мислили сте да имају озбиљне захтеве за бирачке спискове, а не само да траже националне фреквенце, рекао је Вучићи уз опаску да ј то тражи јер је то оно што може три или четири пута да повећа профит њиховим телевизијама.

Додао је и да су се потврдила његова очецкивања да ће бизнис интереси бити најважнији и све сто нема везе са законима и уставом, али није очекивао да тако отворено говори са европарламентарцима - "да зарадимо још мало пара, а ако нам то не дате имаћемо демонстарације".

Вучић је то рекао на конференцији за новинаре након седнице Председништва СНС
на питање како види захтеве лидера ССП Драгана Ђиласа изнете у разговору са европарламетарцим,а након што му је новинар пренео, јер је председник рекао да захтеве није чуо, да је реч о се тога да Нова С и Н1 добију националну фреквенцу, као и да до окторба буде смењен директор РТС-а.

Он је је нагласио да ће се без обзира на све ипак у Србији поштовати закон.

Додао је да је милион пута прошао њихове демонстрације и чуо од Бранислава Лечића и Вука Јеремића да неће дочекати нареди Васкрс.

Пошто сам васкснуо на Васкрс и овог и прошлог и оног пре тога, пошто сам васкрснуо трећи пут видећемо шта ће бити за васкср следеће године, рекао је он.

Радови на прузи до Северне Македоније на пролеће 2022.

Председник Србије изразио је уверење да би изградња пруге Београд - Ниш - Табановце, уз подршку ЕУ, могла да крене већ на пролеће наредне године.

Вучић је истакао да ће, захваљујући подршци ЕУ, Србија уштедети 700 до 800 милиона евра, што је велика ствар за нашу земљу.

Ипак, додао је, да то неће променити њихово мишљење по питању КиМ.

Ни Немачка, ни Француска, нити САД неће променити свој став о КиМ, и зато понекад не разумем наш нералан приступ о свему томе, додао је Вучић.

На питање новинара зашто поједине медије толико интересује да ли ће и када он дати оставку, Вучић је рекао да је он главна тема тим медијима, јер је то да га окривљују за све и називају погрдним именима, једином што имају у програму

EUR/RSD 117.5713
Најновије вести