Вучић: Поносан сам, импресивно је како Панцир гађа...

ПАЉУСАНСКЕ ЛИВАДЕ: Председник Александар Вучић истакао је да је поносан на све што је данас видео на полигонима "Орешац" и "Пасуљанске ливаде" током вежбе "Одговор 2021" и поручио да ће се наставити улагања у српску армију, јер даљом модернизацијом и опремањем војске и полиције можемо да делујемо превентивно и да отвратимо сваког агресора.
1
Фото: Танјуг/ Тара Радновановић

"Веома сам поносан на оно што смо данас видели у Банату и на Пасуљанским ливадама, а видели смо како заједно могу да раде МУП и Министарство одбране, МУП и војска", рекао је Вучић по завршетку вежбе.

Приметио је да су сви импресионирани нечим новим - како "Панцир" гађа - 5.000 метака од 30 мм у минуту.

"То буквално руши брдо и огромно је појачање за Војску Србије. Видели смо и како туку и на којој удаљености хеликоптери Ми-35 и гама хеликоптери. Жандармнерија је показала одлично умеће", истакао је Вучић.

Он је поручио да све то показује колико је још улагања потребно у восјку и полицију, који ће свакако бити.

"Наша восјка и полиција морају да буду још много снажније, да припадници имају боље услове за живот. Верујем да даљом модернизацијом, опремањем и снажењем армије и полиције можемо превентивно да делујемо и да одвратимо сваког агресора", поручио је Вучић.

Додик: Увек импресиониран

Председавајући и српски члан Председништва БиХ Милорад Додик изјавио је данас да импресивно изгледа приказана способност и опремљеност Војске Србије и полиције на вежби "Одговор 2021".

Додик је рекао да приказана способност и опремљеност српске војске и полиције охрабрује, јача патриотизам и свест о потреби одбране  нашег народа, где год се он налазио.

"Увек сам импресиониран достигнућима и умећима војске и полиције Србије", рекао је Додик, који је са српским државним врхом присуствовао здруженој тактичкој вежби војске и полиције на полигонима "Орешац" и Пасуљанске ливаде.

EUR/RSD 117.5697
Најновије вести