Вучић на тест вожњи: Најбрже возом кроз Србију икада, 181 километар на сат

ИНЂИЈА: Председник Србије Александар Вучић обишао је јутрос нову железничку станицу Инђија, која се реконструише у оквиру изградње брзе пруге, на деоници Стара Пазова-Нови Сад.
1
Фото: Инстаграм Будућност Србије

Вучић је обишао пероне, као и станичну зграду, сада у потпуно новом "издању", а специјалним мерним колима "проверио" брзину нове пруге.

"Тест вожња возом немачке железнице за проверу техничке оспособљености прве деонице пруге Београд - Нови Сад, за брзине до 200 км на сат. Најбрже возом кроз Србију икада! Ово је нешто што остаје иза нас. Много сам срећан, оборили смо рекорд - 181 км на сат, историја Србије!", написао је Вучић на инстаграм профилу "Будућностсрбије", уз снимак са тест вожње.

Председник је истакао да је ово данас само тест, а возиће се пругом и 200 колиметара на сат.

"Са Ђурђицом Загорац, управницом станице Инђија, обишао сам данас њено старо радно место у потпуно новом руху. Поносан на Србију!", написао је Вучић уз фотографије са модерне железничке станице у Инђији.

Реконструкција железничке станице Инђија, на деоници брзе пруге Стара Пазова-Нови Сад почела је прошле године.

Станица је изграђена давне 1883. године и више деценија уназад није била реконструисана.

Како је приликом почетка радова Тан‌југу рекао Ненад Станисављевић из Инфраструктуре железнице Србије, радовима је обухваћена реконструкција фасаде, замена столарије и надстрешница, комплетна обнова ентеријера, спољно уређење, уређење станицног партера и зелених површина и озелењавање простора око станице.

Поред тога, у оквиру станице, предвиђена је и израда нових сигнално-сигурносних и телеграфско-телефонских објеката и уређаја.

Грађевинске радове на реконструкцији железничке станице у Индији изводи руска компанија РЖД Интернатионал.

EUR/RSD 117.4890
Најновије вести