Завршен састанак Вучића и Шапића, уједињење до краја маја

БЕОГРАД: Састанак делегација Српске напредне странке (СНС) и СПАС-а завршен је данас око 18 часова, а председник СНС Александар Вучић кратко је новинарима рекао да су разговорали о много чему, док је лидер СПАС-а Александар Шапић најавио уједињење те две странке до краја маја.
aleksandar vucic, Tanjug/Dragan Kujundžić
Фото: Танјуг/Драган Кујунџић

Шапић је новинарима рекао да је утисак након састанка добар, да је било све како је очекивао и да су две делегације разговарале о техничким стварима и тачкама око којих ће се ујединити.

На питање да ли је СПАС једногласно донео одлуку на органима странке о уједињењу, Шапић је казао да ће се Главни одбор тек одржати, али је напоменуо да су сви у Председништву странке обавештени, као и локални одбори у Србији, те да је реакција боља него што је очекивао.

Упитан када ће бити одржан следећи састанк, Шапић је одговорио да ће две странке бити у дневној комуникацији.

На питање новинара да ли је добио похвале за синоћни наступ у једној телевизијској емисији, Шапић је рекао да јесте.

Састанак делегација у седишту СНС завршен је око 18 часова, а седиште те странке убрзо после Шапића напустио и председник Вучић који је на питање о чему су разговарали кратко прокоментарисао ''о много чему''.

У делегацији СНС су, осим Вучића, били партијски функционери Синиша Мали, Милош Вучевић, Дарко Глишић и Дејан Ђурђевић, а Шапић је дошао са члановима Председништва СПАС-а Маријом Лековић и Радованом Тврдишићем.

Вучевић:Коначна одлука о уједињењу СНС и СПАС-а 29.маја

БЕОГРАД: Потпредседник Српске напредне странке (СНС) Милош Вучевић изјавио је данас да ће коначна одлука о уједињењу те странке са СПАС-ом Александра Шапића бити донета 29.маја, када ће бити одржане и седнице Председништва и Главног одбора СНС.

Вучевић је после састанка делегација СНС и СПАСА, које су предводили лидери странака Александар Вучић и Александар Шапић, рекао да је разговор о процесу уједињења био ''добар и конкретан'' и да је делегација СНС показала пуно уважавање и поштовање странке Александра Шапића.

Како је навео за ТВ Прва, председник Вучић је говорио о програмским циљевима и тренутном стању у СНС, уз посебан осврт на, како је истакао, кључни стратешки план за развој државе ''Србија 2025'' и о томе да ли постоји заједнички именитељ између СНС и СПАС-а у реализацији и спровођењу тих циљева.

Вучевић је казао да је претходних дана сам чуо много наводних разлога за уједињење СНС и СПАС-а, али да, како је рекао, није чуо најлогичнији и истинит разлог.

''То је да СНС и СПАС треба да вежу циљеви и ширење линије људи који су спремни да се боре за бољитак и јачање Србије, да умрежимо и оснажимо све који успех Србије не доживљавају као свој лични неуспех, него као успех свих нас. То мора да буде аксиом целог овог процеса'', рекао је Вучевић.

Додао је да су на састанку задужени чланови СНС и СПАСА-а који ће по ресорима водити даље конкретне разговоре о правно-техничким питањима, о уједињењу на локалним и регионалном нивоу.

На питање да ли се разговорало о будућој функцији Шапића после уједињења у једну странку, Вучевић је казао да се данас није разговарало о функцијама већ о програмима и циљевима, и како се уједињењем може допринети даљем развоју Србије.

EUR/RSD 117.5626
Најновије вести