Стефановић: Нећу дозволити да се каља име припадника Војске Србије

БЕОГРАД: Потпредседник Владе и министар одбране Небојша Стефановић поново је данас најоштрије осудио увреде које је на рачун припадника Војске Србије изнео новинар Миломир Марић.
stefanovich
Фото: Танјуг (Видео)/Небојша Стефановић

"Потпуно је јасно са каквим је презиром Миломир Марић говорио када је рекао ''to су примитивни официри, најглупљи људи иду у војску'' и ''ко није ни за шта иде у војску'', а ти официри су баш и тих осамдесетих били многи часни официри који су дали своје животе за Србију и одбрану српског народа неколико година касније'''', поручио је Стефановић, како је саопштено из Министарства одбране.

Министар је додао да је добро што је, макар под притиском јавности и, како је сам Марић рекао, након бројних позива које су му упутили лично генерали српске војске, упутио извињење тим људима и њиховим породицама.

''''Нечасно је називати наше хероје примитивним официрима, најглупљим људима и рећи да ко није ни за шта иде у војску, а чињеница је да је Марић то баш тако рекао, баш овим речима'''', додаи је министар Стефановић.

Он истиче да од Марића није тражио да се њему лично извини за било шта, већ је стао у заштиту војника и официра који живе за ову земљу. ''''Одговор који ми је упутио Марић, после три дана, само говори о недостатку професионализма Миломира Марића, који на телевизији са националном фреквенцијом има амбицију да буде тужилац и судија. Ја немам такву амбицију и увек ћу, као човек који није чинио кривична дела, бити спреман да се одазовем на позив свих држаних органа, као што сам и до сада. Све лажи које у својим емисијама, додуше невешто, пласира Марић, мораће да докаже пред судом'''', додаје министар.

Стефановић је наглаасио да ће до тада, како је нагласио, сваки пут када Марић, или било ко други, покуша да на било који начин понизи Војску Србије и све њене људе, борити за њих, ма ко био с друге стране, јер су то часни, вредни и поштени људи и патриоте којима се Србија поноси, који су за отаџбину давали и своје животе.

Министар је истакао да неће дозволити да се каља њихово име.

Da li?
24.01.2022 • 20:34
Milomir Maric, unjkavi voditelj njegove emisije u kojoj poziva goste samo zato da bi pokazao retoricke vrednosti, u odnosu na njih, koje su samo, i nista vise nego nekulturne upadice u sred govora bilo kog gosta. Maric time hoce da pokaze da je sveznalica i da mu niko u tom galimatijasu, nema premca. A zapravo, Maric je , kako se nekad govorilo za takvog coveka, obicno blebetalo, koje nema obzira prma nikom. Odlika pravog novinara je da u odredjenom trenutku zna da obuzda svoju znatizelju.
Da li?
24.01.2022 • 20:42
Ma koliko tezio da sazna sto vise o temi koja ga interesuje, mora da ima u vidu da svaki covek ima svoje dostojanstvo i da preko toga ne bi smelo da se prelazi. No, imajuci u vidu godine Marica koje je nakalemio na svoja pleca, moze mu se do nekle i oprostiti, ali ne i ovakva ponizavanja ljudi koji stoje na braniku Otadzbine, ma sta on mislio o njima. Ovo je zaista, sto kazu - prevrsila dara meru, pa bilo to i od pajaca Marica, koji pokusava da dostigne visi nivo tog zanimanja u zvanje klovna.
Da li?
24.01.2022 • 20:53
Tacna je konstatacija Stefanovica da Maric (ali samo u svojim emisijama) ima ambicije da postane i tuzilac i sudija. Medjutim, ima jedan m a l i dodatak Stefanovica kojim zeli sebe da prikaze kao odgovorno lice u hijerarhiji kojoj trenutno pripada, a da ne vidi nikakvu negativnost svoje licnosti, kad kaze: "Ja nemam takvu ambiciju (da postane tuzilac i sudija) i uvek cu, kao covek koji nij cinio krivicna dela..." Da li je bas tako? Kad znamo koliko su svi mediji brujali o njegovoj umesanosti,
Da li?
24.01.2022 • 21:01
dok je bio ministar policije, te da su o tome brujali svi mediji: Kako provladini tako i antivladini.Cak je i njsgov kum predsednik Vucic u svojim pocetnim izjavama bio uzdrana uz neka ogradjivanja, pa su posle posete Stefanovica Prekobarckim drzavama, i njgovog povratka u zemlju sve utihnulo. Zamuklo. Ni bekac, o bilo kakvoj, njegovoj, krivici. Nikada nisam povladjivao ljudima koji se nalaze na razdelnici kome carstvu se privoleti. Postoji i ona narodna da jaci tlaci.
EUR/RSD 117.5235
Најновије вести