Станковић: Без дисонантних тонова на састанку са Муслијуом

БУЈАНОВАЦ: Председник Координационог тела Зоран Станковић изјавио је да на данашњем састанку у Бујановцу, председник Националног савета Албанаца Јонуз Муслију није изрекао ниједну реченицу која би доводила у питање територијални интегритет Србије или интегритет неке личности.
zoran stankovic, r hadzic
Фото: Дневник (Р. Хаџић)

Састанак у Бујановцу био је први сусрет председника Координационог тела и председника Националног савета Албанаца након недавних изјава Јонуза Муслијуа о подршци идеји "велике Албаније" и да је његов председник Еди Рама.

Станковић је Тањугу рекао да је са Муслијуом договорено да заједнички раде на решавању проблема грађана на том подручју и да је састанак протекао у веома коректној и конструктивној атмосфери.

"То је био један од редовних састанака које имамо и могу да кажем да није било дисонантних тонова. Председник Националног савета Албанаца Јонуз Муслију није изрекао ниједну реченицу која би доводила у питање територијални интегритет Србије или интегритет неке личности. Заједно смо оценили да је ситуација на подручју три општине безбедна, стабилна и да нема ексцеса", казао је Станковић.

На састанку је разговарано и о решавању проблема са уџбеницима на албанском и предстојећем упису на одељењу Економског факултета из Суботице у Бујановцу.

Предложено је да се у Бујановцу и Прешеву организује културна манифестација посвећена успомени на великана глумишта Бекима Фехмијуа.

 

EUR/RSD 117.3358
Најновије вести