Шапић: Предлог за уједињење са СНС и логичан и симболичан

БЕОГРАД: Предлог председника Александра Вучића о уједињењу СНС и СПАС-а није дошао преко ноћи, већ је резултат приближавања и разговора који ће сада бити подигнути на ниво две организације, изјавио је данас председник СПАС-а Александар Шапић.
aleksandar sapic tanjug
Фото: Tanjug/ Andrija Vukelić

Он је на ТВ Пинк рекао да је с Вучићем у претходном периоду разговарао о многим стварима и да су ти разговори и приближавање били последица сличних или истих погледа на многе ствари.

"Ако погледате политичке ставове СПАС-а, видећете да има јако мало ствари које се разликују од данашње државне политике", река је Шапић.

Очекивао је да ће предлог за уједињење СНС-а и СПАС-а изазвати пажњу јавности, али и наводи да ако се анализира ситуација и политика коју је водио СПАС и политика коју води СНС ту не би требало да буде великих изненађења.

"Суштински великих разлика по питању доживљаја и перцепције важних, кључних како унутрашњеполитичких и спољнополитицких питања није било. Мислим да су оваке ствари логичне", рекао је Шапић.

Сматра да би можда било добро да на српској политичкој сцени организације које имају сличне или исте погледе крену ка укрупњавању.

Изразио је очекивање да ће предлог за уједињење СНС-а и СПАС-а дати значајне резулатте не само по будућу организују чији ће СПАС бити заједнички део, него на српско друштво и целу земљу.

"Нека то буде симбилично сигнал и за целокупан народ да треба да покушамо да налазимо неке заједничке именитеље и да будемо јединствени тамо где можемо да будемо јединствени", рекао је Шапић.

Он је навео и да није променио своје политицкце ставове уласком у владајућу коалицију на републичком нивоу.

"Остао сам на својој страни, просто смо се само приближили у неким стварима и логично је да будемо заједно", каже Шапић.

Упитан да ли има жељу да буде градоначелник Београда и о његовој изјави да ће време показати да ли ће договор са СНС ићи у том првацу, Шапић каже да се 11 година бави локалном политиком.

"Овде се не ради о жељи, него објективно о томе где могу највише да допринесем. Мислим да у овом моменту највише могу да допринесем локалној политици, зато сам и остао на Новом Београду. Има још 11 месеци до избора, мораћемо да пратимо околности и да видимо какав буде развој ситиације", рекао је Шапић.

EUR/RSD 117.5736
Најновије вести