Ракић: Мањинске заједнице на КиМ траже само што им припада

ПРИШТИНА: „Бољи услови за повратнике и већа посвећеност осталих институција, неопходно формирање Заједнице српских општина као и решавање свих отворених питања путем дијалога је нешто на чему инсистирамо и нешто од чега нећемо одустати”, поручио је министар за заједнице и повратак и председник Српске листе Горан Ракић.
Goran Rakić  Foto: Tanjug
Фото: Танјуг/видео/Горан Ракић

Како је саопштено из Министарства за заједнице и повратак, Ракић је то рекао у разговору с амбасадором Сједињених Америчких Држава на Косову Џефријем Ховенијером.

Ракић је казао и да мањинске заједнице на Косово не траже ни мање ни више, већ само оно што им припада, поручивши да та права апсолутно никог не угрожавају.

"Када будемо решили питање безбедности, јер и сами знате да се у кратком временском периоду десило неколико напада на српске цркве, те када будемо успели да обезбедимо бољи економски положај за мањинске заједнице решићемо многе проблеме", навео је Ракић.

На састанку је било речи и о предстојећим изборима 3. априла.

Ja
14.02.2022 • 19:00
To imaju pravo to je dobro sto ne zele ni manje ni vise nego samo onoliko koliko im pripada to su ozbiljni narod sto hoce i zele na ljudski i normalni nacin da zive !!!
Ja
14.02.2022 • 19:01
I ja sam snjime zadovoljna !!!
Ja
14.02.2022 • 19:23
Problemi se trebaju resiti da narod mogu normalno stabilno da zive !!!
EUR/RSD 117.1792
Најновије вести