Писмо захвалности амбасадора нордијских земаља Дачићу

Амбасадори у писму наводе да су се њихови грађани јуче вратили својим кућама и да су захвални на томе, саопштило је Министарство спољних послова.
dacic
Фото: Tanjug (Nenad Nešić)

БЕОГРАД:  Министар спољних послова Ивица Дачић добио је писмо захвалности од амбасадора Шведске, Данске, Финске и Норвешке поводом понуде да се авионом Ер Србије, који је ишао по грађане Србије у Штокхолм, врате и нордијски грађани који су се затекли у Србији након проглашења ванредног стања због избијања епидемије вируса Covid-19.

Амбасадори у писму наводе да су се њихови грађани јуче вратили својим кућама и да су захвални на томе, саопштило је Министарство спољних послова.

Амбасадори су захвалили Влади Србије на организацији лета и истакли одличну сарадњу и сусретљивост Протокола Министарства спољних послова, те службеника Драгана Петровића лично.

"Поред тога, желимо и да нагласимо да је и особље аеродрома и граничне полиције на аеродрому ''Никола Тесла'' решавало често тешка питања на веома професионалан и кооперативан начин што ће свакако памтити не само нордијске амбасаде већ и сами путници", наводи се у писму.

Амбасадори наводе да су из разлога медицинских потреба границе поново појавиле широм Европе, али да је ово само привремено стање. "Гестови помоћи и сарадње у решавању овог изазова за сва наша друштва остаће дуже урезани у нашем сећању него актуелне рестриктивне мере", наводи се у писму које су потписали амбасадор Шведске Јан Линдон, амбасадор Данске Андерс Кристиан Хоугард, амбасадор Финске Који Лахдевирта и амбасадор Норвешке Јорн Еуген Гјелстад.

EUR/RSD 117.5737
Најновије вести