Не размишља се о промени политике према увођењу санкција Русији

БЕОГРАД: Председник Србије Александар Вучић истакао је данас да у овом тренутку уопште не размишљамо о промени политике Србије у вези увођења санкција Русији и истакао да би, ако би написао све притиске којима је био, с тим у вези изложен у протеклих шест месеци, то било обима Марксовог „Капитала“.
moskva pixabay
Фото: pixabay.com

Вучић је,на питање како ће се држава у наредном периоду понашати, с обзиром на великепритиске да се уведу санкције Русији,одговорио да се Србија изјаснила о томе пре скоро 190 дана на однову одлука Савета за националну безебдност.

„Неки су рекли трајаће то свега дан и по, три дана, месец дана, а ево траје више од шест месеци. Тиме држава Србија показује озбиљност и чврстину и да имамо своја уверења која не морају да буду у сагласности са онима који мисле да могу да имају непосредни и сваки утицај на вођење политике у Србији“, поручио је он.

Вучић је нагласио да уопште у овом тренутку не размишљамо о промени наше политике.

„Мислим да се показало паметним коју политику водимо без озбира на све тешкоће и притиске. Неко би рекао да би могао да се сними петпарачки филм ако би се написало када бих испричао шта смо све прошли од притисака у вези санкција. То би било обима Марксовог „Капитала““, истакао је он.

Вучић је рекао да га чекају важни састанци у вези енергије, а то је све повезано са финасијама и свим другим.

Рекао је да је спреман да проведе новинаре кроз председништво да виде на његовом спрату да је сва светла погасио, па и, како каже, фрижидерче у којем држи „Колу зеро“ и воду , и да је то његов допринос штедњи колико може.

Указао је да нису нормалне цене на тржишту енергије.

„Погледајте само шта је Црна Гора најавлила колико ће да с задужује и по којим каматама. Буквално неиздрживо“, констатовао је он.

EUR/RSD 117.2782
Најновије вести