Мировић: Што пре реконструкција Опште болнице у Панчеву

Председник Покрајинске владе Игор Мировић примио је данас делегацију Града Панчева, на челу са градоначелником Сашом Павловим, са којом је разговарао о покретању

процедуре за обнову и реконструкцију Опште болнице у Панчеву.У разговору је истакнуто да Општа болница у Панчеву има регионални значај за цео Јужнобанатски округ, а због вишедеценијског неулагања, она данас спада међу најугроженије здравствене установе на територији Војводине.

"Улагање у здравство спада у један од приоритета Покрајинске владе. Комплетна реконструкција Опште болнице у Панчеву међу најважнијим је пројектима Покрајинске владе, чија реализација треба да почне што пре", рекао је Мировић и додао да су за прву фазу радова, у буџету АП Војводине обезбеђена одговарајућа средства.

На састанку је речено да би радови на реконструкцији Опште болнице у Панчеву требало да почну у првој половини ове године и да ће трајати око осам месеци, а пацијенти који се лече у тој болници, биће адекватно збринути у одговарајућим  здравственим центрима у Београду и Панчеву.

Договорена је динамика неопходних поступака којима би се обезбедили услови да отпочну радови на обнови панчевачке болнице, а разговарало се и о могућности окончања изградње нове зграде Завода за јавно здравље у Панчеву, која тренутно стоји недовршена због  прецењеног пројекта.

Завод, како је договорено, треба да уради ревизију пројекта у смислу његовог прилагођавања реалним потребама и могућностима финансирања, а Мировић је рекао да ће након тога бити размотрена могућност да и Покрајина учествује у завршетку изградње Завода за јавно здравље у Панчеву.

У разговорима су учествовали и покрајински секретар за здравство Зоран Гојковић, в.д. директора Опште болнице у Панчеву Слободан Овука, директорка Завода за јавно здравље Панчева Љиљана Лазић и директор Управе за капитална улагања  АП Војводине Недељко Ковачевић.

(Танјуг)
 

EUR/RSD 117.5702
Најновије вести