Министри Вулин и Пател у Лондону потписали Споразум о реадмисији

ЛОНДОН: Министар унутрашњих послова Александар Вулин, који борави у званичној посети Уједињеном Краљевству Велике Британије и Северне Ирске, потписао је у Лондону са министром унутрашњих послова Прити Пател Споразум између Републике Србије и Уједињеног Краљевства Велике Британије и Северне Ирске о реадмисији лица која незаконито бораве.
v

Вулин је истакао да Србија неће бити паркинг за мигранте и да подржава право сваке земље да одлучује о својој миграционој политици и заштити своје територије и свог начина живота.

Министар и министарка Пател истакли су одличну сарадњу полиције две земље у областима борбе против свих видова криминала, посебно организованог криминала и тероризма.

Вулин је истакао да је Република Србија поуздан међународни партнер у борби против организованог криминала, што је учешћем у више успешних међународних акција и показала.

Према његовим речима, сарадња и размена оперативних података између полиција од пресудне су важности у борби против наркокартела и организованих криминалних банди, које немају препреке и границе у сарадњи, а које разарају и представљају претњу по безбедност свих наших грађана.  

На састанку су разматрани и модалитети унапређења сарадње у области унутрашњих послова, пре свега у областима борбе против организованог криминала и корупције, кроз различите видове оперативне сарадње, али и размене искустава припадника две полиције.  

Вулин је, током званичне посете Великој Британији, посетио Националну криминалистичку агенцију Велике Британије, Управу пореза и царина Њеног краљевског височанства и Службу за борбу против тероризма Метрополитен полиције, где је разговарао са високим представницима ових институција.

EUR/RSD 117.5235
Најновије вести