Михајловић са Хилом о сарадњи у области енергетике

БЕОГРАД: Потпредседница Владе Србије и министарка рударства и енергетике, Зорана Михајловић, разговарала је данас са амбасадором САД у Србији, Кристофером Хилом, о сарадњи у области енергетике.
Танјуг/МРЕ/Зоран Петровић
Фото: Танјуг/МРЕ/Зоран Петровић

Како је наведено у саопштењу Министарства рударства и енергетике разговарано је и о закључивању споразума о стратешкој сарадњи између влада двеју држава у области енергетике у Србији.

"Србија је на почетку енергетске транзиције и потребни су нам и искуство и знање оних који су у том процесу испред нас, ако желимо да повећамо производњу чисте енергије и будемо енергетски безбедни. Више од годину дана смо радили и припремали нацрт споразума између двеју влада о стратешкој сарадњи у области енергетике, који би био веома важан корак у унапређењу сарадње Србије и САД у овој области", рекла је Михајловић.

Она је додала да Србију очекују велики пројекти у енергетици, међу којима је један од најважнијих, пројекат прве хибридне реверзибилне хидроелектране Ђердап 3.

Амбасадор Хил је захвалио потпредседници Владе на доброј сарадњи и изразио очекивање да сарадња две земље у области енергетике може бити додатно унапређена.

Sahovske igre
19.09.2022 • 14:27
Lepo i pohvalno. Sto bi nas narod rekao nema da nema, samo moze da nestane. Nista, od naroda, nije receno sto nije, u nekim ranijim desavanjima, potvrdjeno. Znano je svima, a narocito onima koji su u jesenjim godinama zivota, da je nekadasnji sin "svih naroda i narodnosti" bio privrzen politici ne svrsenog cina, sto znaci da je bio ni tamo, ni ovamo, vec po potrebi menjao strane sveta prema kojoj treba da se okrene, kako bi se okoristio. I uspevao je prilicno dobro, s vremenskim zamerkama.
Sahovske igre
19.09.2022 • 14:35
Jedne ili druge strane. U zavisnosti kako su duvali vetrovi, a narocito njihove ruze. Znaci, nista nije nepoznato u politickim desavanjima sto nije proslo sve provere i zackoljice, da ne upotrebim reci koje neki vole cesto da obznanuju, da se mora, u ovakvim slucajevima, onaj koji potrazuje, proci kroz sito i reseto. Jer drugo su javni hvalsopevi a trece istinska misljenja o nekom ili necemu. Politika ti je prevrtljiva do te mere da ni oni koji je vode (a narocito nasi politicari) neznaju znanje
Sahovske igre
19.09.2022 • 14:43
Ona ti je samo crna ili samo bela. Ne postoji nista izmedju, sto bi remetilo njenu, vekovima, ustaljenu praksu. Znaci da je poput sahovske table, na kojoj su poredjane sve figure - od kraljeva i kraljica, njihove odbra soldateske: Lovaca, konjice, topova, sa ispred isturenom pesadijom, koja prva krece u napad. Bilo kako bilo pesaci su ti koji zapocinju a kraljevi i kraljice zavrsavaju kraj borbe koju su zapoceli, da bi odbranili svoj tron. E, sad, nije zgorega napomenuti da je sve manje "igara".
Sahovske igre
19.09.2022 • 14:49
Igara na ovako, nekada, prepoznatljiv nacin, jer se, sada, "igre" zasnivaju na velikoj zavisnosti jednih od drugih, a narocito malih u odnodu na velike. Zato je moje malenkosti pocetak pisanija, u neku ruku pohvala "snalazljivosti" nasih politicara, poput gospodje mini starke, kojoj se mora priznati recitost, pa ne treba smetnuti sa uma da je i gabarit cini prijemcivom za razgovore. Ali me plase takva prgnuca prema onima koji su nam dokazali da su nam "prijateljski" naklonjeni.
EUR/RSD 117.3269
Најновије вести