Кфор увежбавао одговор у кризним ситуацијама

ПРИШТИНА: Мисија Кфора предводила је војну вежбу за реаговање у сложеним кризним ситуацијама под називом "Златна сабља" на полигону у Новом Селу у општини Косовска Каменица на југоистоку Косова и Метохије, саопштио је данас Кфор.
KFOR_04-FBakic
Фото: Дневник (Ф. Бакић), илустрација

Циљ вежбе, коју је водио заменик команданта Кфора, бригадни генерал Лука Пиперни, а учествовали су и припадници Еулекса, била је интеграција различитих средстава и капацитета Кфора и тестирање способности за успешно реаговање на сваку претњу која би могла да угрози слободу кретања и сигурност на подручју КиМ.

Командант Кфора, генерал-мајор Ференц Кајари, на крају вежбе изразио је захвалност и признање за показани професионализам и посвећеност коју су показали сви учесници, припадници Кфора и Еулекса.

Кроз редовне вежбе Кфор је задржао висок ниво оперативне спремности и наша мисија је у потпуности посвећена примени Резолуције 1244 Уједињених нација и обезбеђивању сигурног окружења и слободе кретања за све етничке заједнице на КиМ, наводи се у саопштењу.

Мисија је у потпуности спремна да предузме све неопходне мере да би испунила свој мандат, закључује се у саопштењу Кфора.

EUR/RSD 117.3738
Најновије вести