Годфри: Србија служи за пример и ЗБ и целом свету

БЕОГРАД: Амбасадор САД Ентони Годфри изјавио је да Србија својом борбом против корона вируса служи за пример не само Западном Балкану већ и свету, као и да има само речи хвале и дивљења за начин на који се бори.
entoni godfri, Ambasada SAD
Фото: Амбасада САД

Он је у интервјуу за данашњи "Курир" рекао да је сада на грађанима да се вакцинишу како би се што пре зауставио вирус и вратили у нормалу.

"Веома сам поносан што се преко 80 процената запослених у мојој амбасади вакцинисало захваљујући Влади Србије, а и зато што нам је Вашингтон послао довољно вакцина да их могу примити и сви остали и Американци и Срби", рекао је Годфри.

Упитан да ли има изгледа да у посету Србији дођу председник САД Џо Бајден, потпредседница Камала Харис или државни секретар Ентони Блинкен, Годфри каже да те посете већ касне, али да ће се борити да до њих дође.

"САД признају важност улоге коју Србија игра у Европи и посвећени смо унапређењу нашег партнерства и доприносу јачању слободн, уједињене и безбедне Европе", рекао је Годфри.

Говорећи о дијалогу Београда и Приштине, рекао је да су САД незадовољне текућим одуговлачењем, али да му је драго што власти у Србији увиђају значај решавања тог проблема и чињеницу да одуговлачење само штети људима у региону.

"Подржавамо напоре (посредника ЕУ) Мирослава Лајчака и радујемо се планираном покретању дијалога у наредним недељама", рекао је амбасадор САД.

EUR/RSD 117.5713
Најновије вести