Ђурић Тачију: Не требам лажне исправе, имам пасош Србије

БЕОГРАД: Директора Канцеларије за Косово и Метохију Марка Ђурића поручио је вечерас председнику привремених институција АП КиМ Хашиму Тачију, да му нису потребне понуђене лажне путне исправе, јер има пасош Србије и без виза може да путује у 119 земаља света.
Marko Đurić na KiM Foto: Tanjug
Фото: Tanjug

"Подсећам такозваног председника привремених институција АП КиМ Хашима Тачија, који ми је цинично ''понудио'' иначе непостојеће држављанство јужне покрајине моје државе, да већ имам пасош Републике Србије, са којим, као и сви грађани Србије, без виза могу да путујем у 119 земаља широм света, тако да ми нису потребне понуђене лажне путне исправе", саопштио је Ђурић.

"Када би те исправе нешто вределе, не би он, Харадинај и њихове приштинске колеге јавно вадили пасоше Републике Албаније", казо је Ђурић.

"Добро је то што многи њихови блиски рођаци и пријатељи имају и пасоше Србије, али би требало да објасне својим сународницима на Косову и Метохији да ли је то што лажни пасош који им издају не вреди ништа последица тога што им је ''држава'' лажна и непризната, па су и документа непризната, или је то последица нивоа корупције и криминала у лажној држави, због чега их чак ни њихови највећи заштитници у своје земље не пуштају без визе", закључио је Ђурић.

Тачи је у интервјууу Клану Косова јуче рекао да ће Ђурићу, уколико је толико заинтересован за долазак на Косово, дати држављанство.

EUR/RSD 117.2760
Најновије вести