Брнабић: Поносна што сам уз Вучића

БЕОГРАД: Премијерка Ана Брнабић реаговала је данас на Твитеру, након што је на телевизји Н1 емитована емисија из серијала "Јунаци доба злог", о председници владе, у чијем једном делу се повлачи паралела којом се алудира да се премијерка Србије понаша као "благајник у концентрационом логору".
ana brnabic, yt printscreen
Фото: Youtube Printscreen

"Увек ћу бити поносна што сам била уз Александра Вучића и на оно што смо заједно урадили – путеве, еУправу, радна места, школе, нове болнице, музеје, НТ паркове. . . А ово је сведочанство о вама и ономе што ви радите. Нажалост и пример бруталног минимизирања зла концлогора и жртава фашизма", поручила је Брнабић на Твитеру.

Она је уз ову објаву поделила одломак из емисије у коме потпредседник Странке слободе и правде Борко Стефановић каже да је сигуран да ће Ана Брнабић "сутра када буде суочена са законском и моралном одговорношћу, говорити - ја сам само радила свој посао".

На то се надовезује инсерт у којем се говори о забелешци америчког новинара Рејмонда Дејвиса из логора смрти у Мајданеку, у којем се преноси дијалог са благајником тог логора, који каже да је сведочио убиствима, али да он није лично учествовао у томе, те да не види разлог да га Руси обесе, јер он није ништа урадио.

Након тога се закључује: "Шта је дођавола урадио обичан благајник? Ништа, као и у Србији данас, многи благајници, чиновници, новинари, министри, премијерка... Апсолутно ништа, ако под радњом не подраземевамо сагињање главе и ћутање пред разарањем Србије".

На такве наводе и поређења у емисији реаговао је и министар грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре Томислав Момировић, који је рекао да одавно није видео нешто тако срамно.

"Одавно нисам видео нешто тако одвратно и срамно као што је почетак емисије на Н1 о председници Владе Ани Брнабић. Можда опозиција нема политички програм, али дефинитивно има медијску моћ и спремна је да је користи на прљав и неморалан начин", написао је Момировић.

EUR/RSD 117.5504
Најновије вести