Брнабић обишла Сајам: Најбољи могући услови

БЕОГРАД: Премијерка Ана Брнабић обишла је привремену болницу на Београдском сајму, и поручила да се готово све европске земље против вируса корона боре на сличан начин, да су тамо обезбеђени најбољи могући услови и да сви који буду боравили на Сајму не забораве да боравком тамо штите своје породице.
b
Фото: Tanjug (preuzet materijal)

Брнабић је приметила да Сајам сада изгледа много другачије, као прихватни центар за смештај заражених Ковидом 19, него што је јавност имала прилику да види првих дана, када је војска тек кренула да организује тај простор.

Ово свакако нису идеални, али су најбољи могући услови, да ефикасно третирамо заражене, обезбедимо пуну лекарску негу, помоћ и подршку, рекла је Брнабић.

Премијерка је пренела да ће на галеријама хала бити лекарске ординације, с рендген апаратима, где ће бити сви потребни лекари специјалисти, као и психолози, како би сви имали поптуну бригу и пажњу.

На овај начин, можемо да безбедно, ефикасно третирамо велики број зарежених са минималним симптомима и да после 14 дана знамо да су излечени, стекли имунитет и да заједно наставимо да се боримо портив вируса, поручила је Брнабић.

Она је указала да би сваки други начин борбе био несигуран и спор и не би обезбедио да заиста знамо да смо један део проблема решили, да можмео да идемо у решавање свих осталих.

Премијерка је нагласила да су се сви надлежни трудили, Војска Србије, Министарство здравља, Градски штаб, да направе проостор што је могуће комфорније, колико год то можда и смешно звучало за један колективни смештај.

Да обезбедимо и друштвене игре и добру храну, санитарне услове који су једна од најважнијих ствари, док ће температуре у сваком тренутку бити 20 степени. Цео сајам је покривен вај-фај, навела је Брнабић.

Додала је да ће, на сајту Ковид19, бити направљена листа свих ствари које људи могу да понесу, које су препоручене да понесу, како би имали колико толико нормалан боравак тих 14 дана.

Брнабић је истакла да овакав вид борбе против Ковида 19 није вид борбе који је реализовала само Кина, већ се тако данас боре све европске земље које су угрожене, што значи већина европских земаља.

Услови какви су данас на Сајму, а и у Новом Саду и биће у Нишу, ће бити су услови за које могу да гарантујем да јесу најбољи у Европи, одмах после Аустрије. Аустрија је боља, богатије друштво, али у односу на све остале земље, ови услови су, захваљујући свима који предано раде, максимално што једна земља може да пружи да се сви заједно боримо порив вируса, рекла је Брнабић.

Она је поручила да сви који треба да бораве на Сајму, својим боравко тамо штите своје породице.

Да брзо оздраве, под пуним лекарским надзором. Имају одличне ординације, лекаре свих специјалности, када заврше, тестирамо их, негативни су, излечени, имају имунитет и настављају сви заједно да се боримо даље, рекла је Брнабић.

То је, каже, најефикаснији начин да се као друштво боримо и подебимо вирус и наставимо нормалан живот.

Брнабић је захвалила Војсци Србије, без које, каже, не би могло све да се уради на Сајму на овај начин, ни у овако кратком року, као и Граду Београду, Штабу за ванредне ситуације, који дананоћно раде.

Градски секретар Дарко Главаш истакао је да је простор за боравак заражених Ковидом 19, са блажим симптомима, обезбеђен у халама 1, 3, 4 и 5 Београдског сајма, као и да су обезбеђени сви неопходни услови.

EUR/RSD 117.5749
Најновије вести