Брнабић: Брутална лаж Аљбина Куртија

БЕОГРАД: Премијерка Ана Брнабић изјавила је да је брутална лаж тврдња премијера привремених приштинских институција Аљбина Куртија да су, како је навео, "паралелне структуре које контролише Србија" на северу коштале грађане и пореске обвезнике на КиМ 320 милиона евра због наводно неплаћених рачуна за струју и 17 милиона евра за водонабдевање од 1999. године.
ana brnabic, yt printscreen
Фото: Youtube Printscreen

"Ово је само један пример размера и смелости лажи Аљбина Куртија. Може ли се замислити у којој мери лаже о стварима које је теже проверити, а које су мање очигледне (и које су мање познате) од овога? Брутално", написала је Брнабић на Твитеру.

Она је поделила објаву директора Канцеларије за КиМ Петра Петковића, који је истакао да Аљбин Курти треба да нађе другачији изговор за то што му је каса празна и да престане да лаже и криминализује Србе. 

''Лаж и само лаж од стране Аљбина Куртија. Две деценије Београд је финансијски подржавао потрошњу електирчне енергије на северу КиМ и примера ради од новембра 2009. до децембра 2020. године за те намене смо издвојили 171 милион евра. Зато нека Курти нађе другачији изговор за то што му је каса празна и нека престане да лаже и криминализује Србе'', поручио је Петковић на Твитеру. 

Нагласио је и да је једина одговорна за неспровођење енергетске Мапе пута Приштина, која не жели да додели Електросеверу дистрибутивне услуге. 

''Pristina, stop fake news!'', додао је Петковић.

Курти је јуче на Твитеру изнео тврдњу да су, како је навео, "паралелне структуре које контролише Србија" на северу коштале грађане и пореске обвезнике на КиМ 320 милиона евра због наводно неплаћених рачуна за струју и 17 милиона евра за водонабдевање од 1999. године.

EUR/RSD 117.2737
Најновије вести