У Северну Митровицу стигао и Росу, ситуација напета

КОСОВСКА МИТРОВИЦА: Након што су припадници косовске полиције сузавцем и шок бомбама данас интервенисали против грађана, који су се у северном делу Косовске Митровице окупили у знак протеста због њихове акције, из јужног дела града стигли су и припадници Росу.
Kosovska Mitrovica/F. Bakic
Фото: Ф. Бакић/Косовска Митровица

Припадници Росу и полиције су се затим повукли према источном мосту у Северној Митровици, а улице су пуне грађана, преноси Косово онлајн, наводећи да је ситуације изузетно напета.

Јединица за економски криминал при косовској полицији данас у северном делу Косовске Митровице спроводи акцију против кријумчарења, блокирана је улица Књаза Милоша где се окупио велики број грађана, а запаљен је један аутомобил.

У међувремену, оклопна возила косовске полиције, која су била позиционирана дуж улице ка Бошњачкој махали, повукла су се, преноси Радио КиМ.

ТВ Мост јавља да је, према незваничним информацијама, у питању акција заплене српских производа у апотеци у улици Књаза Милоша и велепродајама.

Како преноси Радио КиМ, један аутомобил је запаљен у Северној Митровици на раскрсници између Средње техничке школе "Михаило Петровић Алас" и Бошњачке махале.

Ватрогасне јединице су изашле на лице места, а и даље се чују сирене за узбуну.

Окупљен је велики број грађана, јавља Радио Контакт Плус.

Током акција косовске полиције је бачен сузавац, а чуло се неколико експолозија. Претпоставља се да су у питању шок-бомбе.

Раскрсница која се налази у близини Средње техничке школе, блокирана је.

У граду, након што је почела ова акција, непрестано одзвањају сирене за узбуну.

Како јавља Косово онлајн, у току је акција полиције у више места на северу, поред Северне Митровице и у Звечану.

У овом тренутку нема сазнања да ли су ангажовани и припадници специјалне полиције, или је на терену само интервентна полиција.

EUR/RSD 117.3314
Најновије вести