Змајеве дечје игре од 6. до 12. јуна на више локација

НОВИ САД: Под слоганом "Где шапуће Дунав плав..." 65. Јунски програми Змајевих дечјих игара биће у знаку важних јубилеја великана литературе за децу и младе, Душка Радовића, Арсена Диклића, Мирослава Антића.
z
Фото: ZDI/Ilustracija

Програми ће се одржати од 6. до 12. јуна у Новом Саду и приградским насељима, а тенденција да се на иновативан начин представљају уметнички садржаје за децу и младе, добиће изнова своју потврду, па ће већина бити реализована у градским парковима, двориштима вртића и школа, на дечјим игралиштима, зеленим површинама, огранцима Градске библиотеке, музејима, Матици српској, установама социјалног старања о деци и младима, културним станицама, спортским теренима...

Публика ће моћи да прати и литерарно, драмско, музичко, ликовно, мултимедијално стваралаштво деце и младих, уз учешће професионалних уметника из свих уметничких области.

Очекује се укључивање више хиљада најмлађих и преко стотину професионалних стваралаца, учитеља, васпитача, ментора. Током Фестивала биће представљене нове књиге за децу, изложбе илустрација, дечијих ликовних радова, концерти, уметничке и мултимедијалне радионице, представе, фолклорне и модерне плесне целине, филмске пројекције.

Детаљан програм можете да погледате овде.

EUR/RSD 117.3179
Најновије вести