За Ново насеље чули и у Берлину

Удружење „Ново културно насеље” може се похвалити мноштвом идеја и тиме да већ три године ради пуном паром како би се оне реализовале и још више обогатиле наш град садржајима за све генерације.
„Novo kulturno naselje”  na konferenciji u Berlinu Foto:„Novo kulturno naselje”
Фото: „Ново културно насеље” на конференцији у Берлину Фото:„Ново културно насеље”

„Књига „На путу до Културног центра”, на којој смо вредно радили готово две године, круна је истраживања  у склопу ког смо анкетирали грађане Новог насеља какав културни центар је потребан том делу града“, каже члан удружења Огњен Томашевић.“У оквиру пројекта „Арт – кварт – старт 2017” више од 50 младих на музичкој, вајарској, драмској, плесној и режисерској секцији учествовало је у снимању пилот-епизоде серије за младе, о којој ће се тек чути.“

Осим тога, сазнајемо од Томашевића, ускоро нас очекује промоција „Бревијара улица Новог насеља”, који говори о личностима по којима улице тог дела града носе име.Наш саговорник је 11. новембра био на конференцији у Берлину, која се одржава једном годишње с циљем да помогне младој генерацији да се повеже с актуелним креаторима политике и да утиче на нове.

„На конференцији „A Soul for Europe” представљали смо Пројекат НН, тачније, иницијативу у вези са културним центром, као и досадашњи рад нашег удружења, презентацијом и радионицом коју смо организовали с добрим људима из „MitÖst e. V.”“, каже он и додаје да је то било сјајно искуство, које је довело до нових „обожавалаца” Новог насеља и Новог Сада.

Следеће године биће реализовани сада већ стандардизовани програми, као што су позоришни „Аплауз фест”, Филм фест „21114”, фестивал „Добро дошли на Насеље 5”, бициклистичке туре „Тоур де Насеље”, али и многи нови пројекти и изненађења од „Новог културног насеља”.

С. Милачић

EUR/RSD 117.3375
Најновије вести