Вучевић: Још боља сарадња са Румунијом

Градоначелник Милош Вучевић састао се са амбасадорком Републике Румуније Њ. Е. Силвијом Давидоју у Градској кући у Новом Саду.
vucevic
Фото: Град Нови Сад

Том приликом они су разговарали о досадашњој успешној сарадњи и будућим заједничким активностима, посебно наглашавајући побратимске односе Новог Сада и Темишвара.

Две престонице културе имају много тога заједничког, што се и очитовало приликом реализације заједничких пројеката у спорту, култури и образовању – истакнуто је на састанку. Културна размена је оцењена као идеалан начин да се, у оквиру најзначајнијег европског пројекта у култури, промовише регија и све специфичности које је издвајају и чине веома занимљивом културолошки, али и туристички и економски.

Градоначелник Вучевић је изразио уверење да ће Нови Сад и Темишвар допринети још бољим билатералним односима две земље, који су традиционално добри. Он је истакао да мултинационалне средине имају посебно поштовање према различитости и заједничко им је што негују разнородну културну баштину, те да их то чини стварним промотерима европских вредности.    

Званичници су се договорили да ће сарадња у будућности бити још интензивнија и да ће у фокусу посебно бити потенцијали када је реч о економском плану.

EUR/RSD 117.3738
Најновије вести