Власник предузећа „Кока макс” и „Пиле жуто” помаже угроженима

Предузетник и власник радњи „Кока макс” и „Пиле жуто” из Петроварадина Жељко Јелић крајем прошле недеље покренуо је акцију поделе пакета с производима од пилећег меса, а први ће бити уручен данас.
w
Фото: Dnevnik.rs

Како каже, у наредном периоду жели да помогне дневно једној породици, пре свега немоћним и старијим суграђанима, јер, осим забринутости за своје здравље и здравље ближњих, на многе је ванредно стање и ограничавање кретања утицало и економски.

– На идеју сам дошао тако што сам чуо да је колега из Панчева, који се бави истим послом, организовао акцију, па сам одлучио да дам свој допринос и да пробам да организујем сличну ствар у Петроварадину – појашњава Јелић. – Жеља нам је да сваког дана помогнемо једној породици, под условом да прихватају помоћ, а до сада су нам се јавиле две или три жене и предложиле грађане којима би наш пакет олакшао свакодневицу. У пакету ће се наћи свежа и смрзнута пилетина, прерађевине од пилећег меса, али и заштитна маска. Наиме, суграђанка која код куће шије маске откако је несташица, предложила је да се у пакету нађе и заштитна опрема, што смо ми оберучке прихватили.

Фото: Dnevnik.rs

По Јелићевим речима, „Кока макс” и „Пиле жуто” су мала породична предузећа која се баве продајом производа од пилећег меса, те иако има вољу, нажалост, не може пружити помоћ за више људи и на већој територији града.

– Нећемо проверавати да ли је неко заиста материјално угрожен, већ ћемо се ослонити на савест грађана и солидарност – објашњава Јелић. – Сигуран сам у то да Петроварадинци неће злоупотребити јер су коментари на акцију дивни и пуни подршке. Ко год да уђе у нашу радњу, буде ословљен с „комшија” или „комшинице”, било да се познајемо или не, и обавезно га питамо како је. Наше муштерије то цене и, осим због квалитетне робе, купују код нас и због лепе речи, бриге и љубазности.

Жељко Јелић истиче да сви могу да им се придруже или предложе Петроварадинце којима је потребна помоћ тако што ће се јавити на имејл-адресу kokamax021@gmail.com или посетити радњу у Прерадовићевој улици 110.

– Позивам и колеге предузетнике да следе наш пример, да се прикуључе акцији или да осмисле своју да бисмо показали солидарност и да пробамо заједно да помогнемо нашим муштеријама и комшијама – закључује Јелић.

Текст и фото: С. Ковач

Milos
01.04.2020 • 20:02
Svaka cast komso. Komsa je majstor
EUR/RSD 117.5607
Најновије вести