Упржила звезда за викенд

Био је ово први викенд с летњим температурама, када се жива у термометру попела на више од 30 степени Целзијуса, па су грађани искористили слободно време да у поподневним часовима уживају у сунчању и купању на омиљеним градским плажама, шетњи по парковима, а они малобројни који су се затекли на врелом асфалту центра су се освежили уз хладно пиће и сладолед.
е
Фото: Дневник (В. Фифа)

Током најтоплијег дела дана Тврђава је углавном била празна, осим ресторана код платоа које су посетиле породице да би се, уз поглед на Дунав, почастиле недељним ручком.

Дуго су Новосађани чекали купалишну сезону, међутим, након обилних падавина у региону, водостај Дунава је порастао па су се већи делови Штранда и Бећарца нашли под водом. Ни на дивљој плажи Официрац, са сремске стране града, ситуација није ништа боља пошто је поплављена, а осим тога, вода је још увек хладна, па су се само најхрабрији купачи одлучили да се поквасе. За одмор и шетњу у дебелом хладу Дунавског парка и умивање на чесми углавном су се определили родитељи и баке и деке с малишанима која су раздрагано трчкарали око недавно обновљеног језера.

С. К-ч

Фото: Дневник (В. Фифа)

 

EUR/RSD 117.5815
Најновије вести