У “Уникатни кутак” купци се увек враћају

НОВИ САД: Потрага за јединственим местима Новог Сада увек доведе до неког скривеног кутка вредног обиласка, те је тако и овај пут баш “Уникатни кутак” привукао пажњу пролазника својим шареноликим, оригиналним садржајем.
u
Фото: Dnevnik.rs

Ова мала и ушушкана продавница се налази на Тргу младенаца број 6 и у њој се може пронаћи одећа, накит, торбе, беyеви, машне и још много других производа, од чак, како власница Вања Јанчић тврди за “Дневник”, 50 различитих излагача.

– Продавницу смо отворили 2013. године, а мислили смо да обележимо девет уместо десет година постојања, пошто је код нас све мало наопако – рекла је власница Вања Јанчић. – Има разних дизајнера, хобиста, креативаца, нису сви искључиво дизајнери, нити се баве тиме, а израђују аксесоаре од разних материјала: коже, дрвета стакла, полимерне глине, епокси смоле, порцелана, керамике...

Од разнолике понуде аксесоара: мајице, чарапе, пиyаме, могу се пронаћи и шоље, цегери, јастуци и привесци за кључеве. Највише пажње привлаче шаљиви натписи попут: "Враћам се назад у цртани филм", "Данас лепа, сутра опет" и "Жене ће спасити свет", а како власница објашњава, од оснивања немају устаљен профил купаца.

Фото: Dnevnik.rs

– Откад смо почели да радимо баш нам је шарена публика, од тинејџера до старијих госпођа – открива Јанчић. – Махом су то жене, које су, иначе, и највећи потрошачи, а на крају, највећи део прогама намењен је њима, док је за мушкарце мањи. Најчешће купују када иду у иностранство у посету родбини, па носе нешто одавде да је аутентично.

Поред оних из Новог Сада, могу се пронаћи и производи излагача који долазе из Краљева, Крагујевца, Зрењанина, Београда, Лознице и из других делова Србије. Како власница наводи за наш лист, заинтересовани креатори су увек добродошли, и преко друштвених мрежа договором могу постати део тог кутка.

– Трудимо се да сви буду исто заступљени, водимо рачуна о томе какав је накит или гардероба, да ли је светао, таман, каква му подлога и колико му светла треба и да ли може да буде на горњим полицама или доњим – казала је наша саговорница. – Мислим, то је једна озбиљна математика, али смо се уходали после девет година.

Фото: Dnevnik.rs

Ови разноврсни и несвакидашњи производи који одступају од водећих трендова, освајају купце који препознају аутентичност, те се враћају због количине љубави уложене у њихову производњу, која није серијска, већ је ручни рад.

– Купци се враћају и због нас самих, али и због производа – закључује Вања Јанчић. – Цела радња и наш тим је такав да смо сви врло срдачни и да нас воле. Код нас увек могу да дођу и по добру идеју, савет и поклон. Иако се купци враћају из разних разлога, мислим да, у сваком случају, љубав превагне.

Фото и текст: Б. Филиповић и Р. Чобановић

EUR/RSD 117.4890
Најновије вести