У тржним центрима гужве нема, мере се поштују

НОВИ САД: Тржни центар „Биг“ и трговачки део Спортског и пословног центра „Војводина” (Спенса) отворени су јуче за грађане, при чему су у оба објекта предузете све мере у складу с инструкцијама Министарства здравља Републике Србије.
b
Фото: Dnevnik.rs

Током преподневних сати гужве није било, мада је у отвореном делу Тржног центра „Биг“ већ претходних дана, како смо обавештени, било посетилаца, што је био јасан знак да ће грађани с радошћу дочекати отварање целог простора.

Једва смо чекали отварање, због посла, наравно, рекао је Марко који ради у пицерији „Тото“ на спрату Тржног центра „Биг“.

Како је додао, за сада је очекивано мањи број посетилаца, а шта ће се касније дешавати – видеће.

Надам се да досадашња ситуација неће много утицати, али верујем да су људи у већој мери променили навике па ће бити потребно неко време да се све врати на старо. Генерално, мислим да ће се догодити пад у пословању закупаца, али све ће се видети у наредном периоду, вели наш саговорник.

Фото: Dnevnik.rs

Иако још нема гужве, посетиоцима се препоручује да увек при доласку носе заштитне маске и рукавице, као и поштовање међусобног растојања од два метра, те ограничење максималног броја особа у продавницама.

Веома сам се обрадовала поновном отварању „Бига“ јер често дођем и да прошетам и да купим нешто, буду повољне цене, потврдила је суграђанка Весела Пејић.

Како је навела, дошла је због новог шпорета, купила га је.

Током ванредног стања сналазила сам се некако, као и сви – само до продавнице, купим основно шта ми треба. Максимално сам се придржавала мера опреза, казала је наша саговорница.

Фото: Dnevnik.rs

С обзиром на то да је Спенс отворио врата трговачког дела, посећеност је мања, а највише грађана има у делу од улаза од Улице Максима Горког дуж ходника до простора према Универзитету.


У „Променаду” током наредне седмице

Шопинг-центар „Променада” биће отворен за посетиоце током следеће седмице, поступајући у складу с недавно донетом уредбом Кризног штаба о ублажавању мера, уз посебне мере заштите свих посетилаца и запослених у шопинг-центру.

Разлога је више, а Управа шопинг-центра моли грађане да буду стрпљиви. Прецизне информације о отварању шопинг-центра биће објављене током наредних дана.


Дошла сам да купим нешто у ДМ-у, а кроз Спенс редовно пролазим кад идем на факултет, каже Маријана Марић.

Ту, како додаје, обично купује у ДМ-у, пекари и продавници здраве хране.

Не знам да ли је нешто било отворено током ванредног стања, била сам код својих ван Новог Сада, рекла нам је Маријана.

Б. Павковић

Фото: С. Шушњевић

nikola
10.05.2020 • 12:31
Kako se to postuju mere kada na vasim slikama skoro niko nema ni masku ni rukavice osim one zene sto pere pod?
EUR/RSD 117.5626
Најновије вести