У петак у Сремским Карловцима ревакцинација „Синофармом”

За Карловчане изнад 60 година који су 16. априла добили прву дозу „Синофармове” вакцине против коронавируса, сутра ће у просторијама Хитне помоћи; у тамошњој амбуланти, бити организовано давање друге дозе.
1
Фото: Ђ. Радивојевић

Ревакцинација почиње у 15 сати и у њој ће учествовати лекари Дома здравља „Нови Сад” и новосадског Завода за хитну медицинску помоћ, као и прошли пут. Једна екипа из Хитне помоћи ће ићи на терен и ревакцинисати непокретне, њих 26, што је била пракса и приликом давања прве дозе.

Вакцинација старијих становника Сремских Карловаца у њиховом месту плод је сарадње локалне самоуправе и Завода за хитну медицинску помоћ, при чему је и Општинско удружење пензионера одиграло важну улогу у томе јер је примало пријаве грађана.

По речима директора Завода за хитну медицинску помоћ др Богдана Живановића, сада се размишља о могућности да се вакцинација у Карловцима организује за радно способно становништво и младе који су се пријавили преко е-Управе за имунизацију „Синофармовом” вакцином.

- Да бисмо могли да организујемо имунизацију и за радно способно становништво и младе, морамо знати колико има таквих који хоће да приме кинеску вакцину, а од е-Управе из било ког разлога још нису позвани – каже др Живановић. – Зато је потребно да се они обрате кол-центру у Општинској управи на број телефона 064/824-90-78.

У општини од 20. априла ради кол-центар, преко којег се грађани могу пријављивати за вакцинацију против  ковида-19. Сваког радног данаод 8 до 15 часова на број 064/824-90-78 примају се пријаве, а том приликом грађани могу да се определе за вакцинацију „Фајзеровом” или „Синофармовом” вакцином.

З. Мл.

EUR/RSD 117.5713
Најновије вести