У ПЕТАК НА ТРГУ СЛОБОДЕ Плесаће хиљаду матураната

Близу 1.000 новосадских средњошколаца традиционално ће плесати у петак, 18. маја, на Тргу слободе у оквиру манифестације „European Quadrille Dance Festival” који се у неколико европских градова одржава тачно у подне.
MaturantskiKadril-BLU_008.jpg
Фото: Dnevnik.rs

Како сазнајемо, ове године у ту манифестацију укључило се 18 средњих школа, а инструктори плесног клуба „Болеро” обучавају матуранте у договору с професорима у школама још од фебруара. Сви они ће плесати уз композицију Јохана Штрауса „Слепи миш”, а музика ће се емитовати преко сателитског радија у свим градовима.

Пре тога, они који нису добро савладали кораке могу да „утврде градиво” на генералној проби манифестације која ће се одржати у четвртак у 20 часова на платоу Спенса. Матурантима ће се делити мајице као и „кока-кола”, а у петак ће Трг слободе бити претворен у дискотеку на отвореном будући да ће, осим у плесу, средњошколци уживати и у музици коју ће пуштати ди-џејеви с АС ФМ радија. Организатори су ове године позвали и специјалну гошћу, певачицу која је некада плесала у плесном клубу „Болеро”, која се радо одазвала да наступи на манифестацији, а чије се име још увек држи у тајности. 

Нови Сад се поменутој манифестацији прикључио 2007. године, а матуранти заједно с другарима из других градова сваке године покушавају да оборе Гинисов рекорд у највећем симултаном плесу у свету.   

В. Б.

Mama
15.05.2018 • 20:06
Maturanti medicinske skole"7 april" iz NS recimo nisu imali nijedan cas tog "vezbanja", majce nisu dobili vec smo platili 480 din, kao i tu Koka Kolu sto pisete smo mi roditelji platili.Nista maturanti nisu dobili kao sto pisete u clanku.
EUR/RSD 117.3358
Најновије вести