Таксисти показали хуманост: Да нас буде више

НОВИ САД: Под слоганом „Да нас буде више” јуче је у Прес-центру Спортског и пословног центра „Војводина” додељена једнократна помоћ од 10.000 динара породицама с троје и више деце.
soso taksi
Фото: Dnevnik.rs

Акцију су поново заједнички организовали „СОС такси” и Удружење „Маме Новосађанке”, којима се овог пута придружило предузеће „Грос инокс” и обезбедило новац за три од 11 породица. Задатак да одабере мајке којима ће таксисти уручити ваучер имало је Удружење „Маме Новосађанке”.

Тешко је међу више од 100 жена препознати оне које то највише заслужују, објаснила је Светлана Богићевић из Удружења. Сматрајући да је тако најпоштеније, додала је, наш одабир је увек насумичан, што значи да се добитнице извлаче.

Изузетно нам је драго што се акција не само успешно наставља већ и што расте. Искрено се надам да ће у наредним месецима и друге компаније подржати ту прилично рањиву категорију. У времену кад је женама отежано да раде, и симболична помоћ је добродошла. А још важније је показати им да неко размишља и брине о њима, казала је Богићевићева.

Директор „СОС таксија” Александар Петровић рекао је да су од почетка 2018. обрадовали 17 породица, захваљујући суграђанима који 21 годину користе њихове услуге, те додао да верује у то да у нашем граду има још фирми с развијеном друштвеном свешћу и апеловао да им се придруже у том хуманом гесту. Да непрестано размишљају о томе како да унапреде досадашњу праксу, показује и новина тог најстаријег такси предузећа – бланко обрасци за кандидатуру у свим њиховим возилима, које корисници „СОС таксија” током вожње могу попунити.  

Међу срећним мајкама нашле су се Новосађанка Милана Латиновић, која се може подичити синовима од пет, седам и девет година и двоипогодишњим близанкама, али и Милена Николић из Футога, која има шесторо деце и каже да је одувек желела велику породицу, те да ништа није неизводљиво кад се време добро испланира.

Да сам у другој ситуацији, можда бих још рађала, признаје она, додајући да је тренутно незапослена.

Како додаје, новац ће искористити да обрадује децу неком играчком.

Помоћ ме је врло обрадовала, а не би је било да ме није пријавила рођака, поручила је Латиновићева.

Текст и фото: С. Милачић

EUR/RSD 117.5815
Најновије вести