Свирка за Марину Ковачев

Двадесетосмогодишњој Марини Ковачев из Новог Сада потребно је 16.000 евра до краја априла, како би наставила лечење у Истанбулу након операције тумора на мозгу.
Marina
Фото: Privatna arhiva

Марина је прошлог лета оперисала тумор, а сада јој предстоје још четири седмице зрачења мозга и кичме. Новац је могуће уплатити на рачун Маринине мајке Светлане Бошковић: Банка Интеса, број 160-2700100006080-06. Информације о уплатама на девизне рачуне налазе се на сајту Новосадске новинарске школе (www.novinarska-skola.org.rs).

Маринини пријатељи, колеге, познаници и многи хуманитарци започели су неколико хуманитарних акција, како би што пре омогућили Марини да се опорави. Хуманитарна свирка биће организована сутра у новосадском клубу Кућерда на стадиону од 21.30 сати, а Хуманитарни базар биће организован у суботу, 21. априла, у центру Бечеја. На Базару ће свако ко жели моћи да изложи и прода различиту робу и касније донира новац за Маринино лечење.

Марина Ковачев дипломирала је новинарство и завршила мастер студије менаyмента људских ресурса. Једна је од оснивача Бечејског удружења младих, а од 2015. ради у Новосадској новинарској школи као менаyерка пројеката.

“Сећам се колико је њен ентузијазам и тимски дух допринео сјајној атмосфери у колективу када нам се придружила, а временом нам је свима постало јасно да није реч само о врхунском професионалцу него и сјајној особи”, каже Маринин колега Стефан Јањић. “Пре свега, Марина је велика хуманитарка, вечита активисткиња и волонтерка. Учествовала је у више од стотину хуманитарних акција и програма посвећених оснаживању рањивих група и медијских слобода. Међутим, чак и да нас ничим од тога није задужила, сматрам да би једној вредној и младој особи требало дати шансу да достојанствено настави свој живот”.

Марина је јуче започела зрачење главе и врата, а према речима њене мајке, нешто је боље, иако је веома исцрпљена, будући да шест недеља ништа не једе, већ живи на инфузији.

М. Рашић

Фото: Приватна архив

EUR/RSD 117.5840
Најновије вести