Рибља чорба за 70 година „Камењара”

Удружење спортких риболоваца и риболовачког насеља  Камењар сутра обележава вредан јубилеј - 70 година постојања.
14-kamenjar
Фото: Dnevnik.rs

Тим поводом на тераси риболовалког дома “Камењар” ће се сутра у 11 часова одржати такмичење у кувању рибље чорбе, док ће се предшколци и основци надметати у спортском риболову. Такође, биће приређен и разноврстан програм, у коме ће учествовати све генерације. Неће изостати ни тамбураши.

- Риболовачко насеље Камењар 1951. године основали су радници “Форума” и “Петра Драпшина”, који су били велики љубитељи риболова - каже председник удружења Сима Митрић. - Одлуком Градске управе из 1960-тих година земљиште је дато на управљање Удружењу Камењар, после чега је Удружење дало својим члановима решења за градњу кућа. До данас је овде изграђено 400 кућа, које су уписане у катастар непокретности. Више од сто породица овде живи током целе године.

Поред ових кућа, на Камењару се налази и 67 камп-приколица.

Током ових година на Камењару су изграђени водоводна, електрична и гасоводна мрежа, асвалтни и макадамски путеви, одбрамбени насипи, а од прошле године уведен је и интернет.

- Од пре неколико година, насеље више нема статус викенд насеља, већ је то сада зона становања 3 и тако се плаћа порез на имовину - напомиње Митрић.

М. Б.

EUR/RSD 117.5758
Најновије вести