У Војвођанских бригада 11, девет година проблем с канализацијом

Обилне падавине које су захватиле Нови Сад претходних дана изнова су ставиле на муку станаре зграде у Улици војвођанских бригада 11, чије се двориште након сваке кише због дугогодишњег проблема са канализацијом напуни фекалијама.
е
Фото: приватна архива

Један од станара, Љубомир Паљић је за “Дневник” истакао да осим страха од могућих инфекција, непријатног мириса, додатног трошка због повећане потрошње воде и вишечасовног сређивања дворишта, као последица свега у сутеренским становима се појавила и влага. Како је рекао, тај проблем постоји већ девет година.

- Овог пролећа имамо стравичне проблеме и то је кулминирало после кише од пре неки дан када је био потребан страшно велики напор да се очисти двориште - казао је Паљић. - После сваке кише чак и после мањег обима падавина буде штете која се огледа у томе да је двориште пуно фекалија изузетно непријатног мириса. Чишћење дворишта тада траје и по неколико сати, а утрошак воде у свему томе је изузетно велик. Незадовољни смо јер су то лоши услови за живот.

Како сазнајемо, Љубомир Паљић се у више наврата због тога обраћао Јавном комуналном предузећу “Водовод и канализација”, а први пут  пре девет година. У том предузећу су му показали пројекат који је као решење предвиђао уградњу мале пумпне станице за двориште, али до тога никад није дошло. 

У Јавном комуналном предузећу “Водовод и канализација” кажу како су урадили пројектно решење за поменуто и друга дворишта која су, како наводе, нивелационо нижа у односу на околни терен у Улици војвођанских бригада.

Како су објаснили надлежни из „Водовода и канализације”, због реконструкције комплетног канализационог слива који се протеже од Грбавице, односно Улице Ласла Гала, до улица Железничке, Васе Стајића, Сремске, Павла Симића, Мике Антића и Војвођанских бригада, канализација је у тим улицама постављена на вишу коту тако да је неколико кућа у Улици војвођанских бригада, тачније дворишних објеката остало неповезано на систем због ове промене.

У том предузећу наводе да су они израдили и пројектно-техничку документацију, али инвестицију нису реализовали због недостатка пара. Поручују да је остало да се у наредном периоду обезбеди новац и проблем реши до краја, али станари тог дворишта стрпљења имају све мање, док незадовољство сваком кишом постаје све веће.

К. Ивковић Ивандекић

EUR/RSD 117.3314
Најновије вести